Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 534 kJ / 1 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,22 g |
Tuky | 35,19 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 520 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 254,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.
Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit. Krok 2: Krém: z mléka a mouky uvaříme v hrnci na malém plameni (pomalu) za častého míchání hustou kaši a za občasného promíchání ji necháme vychladnout.
Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu a pak ho s prosátým cukrem vyšleháme do pěny.
Poté projedeme metličkami i kaši a po částech ji vešleháme do máslové pěny. Ke konci vmícháme pomalu rum (je lepší, pokud má pokojovou teplotu, ledový má tendence krém srazit!). Krok 3: Korpus prořízneme, namažeme krémem a poklademe okapaným ovocem. Na ovoce navrstvíme vyšlehanou šlehačku se ztužovačem. Dle chuti můžeme dát i cukr (já nedávám). Přiklopíme druhou část korpusu. Povrch a stěny pomažeme zbylým krémem a vše potáhneme rozváleným fondánem (nebo marcipánem). Vyrobíme z marcipánu ozdobný pruh, který přilepíme po obvodu dortu "lepidlem" na jedlý papír. Navrch přilepíme zvolený obrázek z jedlého papíru a vše dozdobíme potravinářskými perličkami a marcipánovou mašlí.
Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit. Krok 2: Krém: z mléka a mouky uvaříme v hrnci na malém plameni (pomalu) za častého míchání hustou kaši a za občasného promíchání ji necháme vychladnout.
Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu a pak ho s prosátým cukrem vyšleháme do pěny.
Poté projedeme metličkami i kaši a po částech ji vešleháme do máslové pěny. Ke konci vmícháme pomalu rum (je lepší, pokud má pokojovou teplotu, ledový má tendence krém srazit!). Krok 3: Korpus prořízneme, namažeme krémem a poklademe okapaným ovocem. Na ovoce navrstvíme vyšlehanou šlehačku se ztužovačem. Dle chuti můžeme dát i cukr (já nedávám). Přiklopíme druhou část korpusu. Povrch a stěny pomažeme zbylým krémem a vše potáhneme rozváleným fondánem (nebo marcipánem). Vyrobíme z marcipánu ozdobný pruh, který přilepíme po obvodu dortu "lepidlem" na jedlý papír. Navrch přilepíme zvolený obrázek z jedlého papíru a vše dozdobíme potravinářskými perličkami a marcipánovou mašlí.
Zveřejněno 19. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kombajnový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gOzG
Moje poznámka
Kombajnový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gOzG
Nejnovější recepty
Pomazánka z červené čočky
Přidáno před 2 hodinami
Jehněčí na česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Salát z černé čočky
Přidáno před 12 hodinami
Salát ze syrové červené řepy s majonézou
Přidáno 21. 1. 2025 16:46
Kuřecí prso s kari, dušenou kedlubnou a avokádem
Přidáno 21. 1. 2025 15:07
Tvarohovo-pomerančový krém s kešu ořechy
Přidáno 21. 1. 2025 13:56
Přečtěte si
Nejnovější články
Jednoduchý cibulový salát je hit sociálních sítí. Nadchne pikantní kořeněnou chutí a ostrosti cibule se zbavíte jedním fíglem
Frankfurtská polévka: Polévku plnou chutí si připravte podle jednoduchého receptu s kvalitními párky a dochuťte ji libečkem
Ladislav Špaček poradil, jak se chovat na plese: Lepší je se navečeřet doma a hlídat alkohol, říká odborník na etiketu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Nikaba před 8 minutami
Tvarohová bábovka
Recept24 před 17 minutami
Hermelínová pomazánka
Joey1 před 27 minutami
Domácí houstičky
ZdenaKl před 55 minutami
Ořechové trojúhelníky
Yarushka před 2 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 3 hodinami
Houskový knedlík
nelinka62 před 3 hodinami
Medové řezy s ořechy
nelinka62 před 3 hodinami
Pečené vepřové koleno
mirka.frolcova před 4 hodinami
Banánová bábovka
NikolaMia před 6 hodinami
Tématické fráze:
jedlý ozdobný dortový papír,
jak lepit jedlý papír na dort,
jedlý papír lepit bílkem?,
jak dat obrazek z jedleho papiru na dortový korpus,
kombajnove obrazky,
kombajnove obrazky,
kdy lepit ja jedlý papír na dort
Suroviny:
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
vejce,
cukr,
voda,
mléko,
mouka hrubá,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
marcipán,
perlička,
papír jedlý,
Komentáře