Banánový dort
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus 1. Čokoládu rozpustit s máslem + kakao, promícháme. 2. Oddělíme žloutky od bílků. 3. Žloutky smícháme s mlékem, přidáme čokoládovou směs, cukr, prášek do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Korpus 1. Čokoládu rozpustit s máslem + kakao, promícháme. 2. Oddělíme žloutky od bílků. 3. Žloutky smícháme s mlékem, přidáme čokoládovou směs, cukr, prášek do…
Bílky s polovinou cukru ušleháme zvlášť, ušleháme žloutky s vodou a zbytkem cukru, opatrně stěrkou smícháme dohromady, přidáme prosátou mouku a zlehka ji vmícháme. Dáme…
Nejprve uvaříme z mléka, cukru a prášků hustý pudink, přitiskneme přímo na pudink potravinářskou folii a necháme zcela vychladnout. Zapneme troubu na 180 °C a plech…
Zapneme troubu na 180 °C a plech 23x32 cm vyložíme i do stran pečicím papírem. Vejce rozdělíme na žloutky, které vidličkou rozkvedláme v mléce, z bílků ušleháme sníh.V…
Vajíčka šleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do bělavé pěny.Pak zašleháme olej a pak už na nižší obrátky mléko a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.Nešleháme…
Zmrzlina je snad nejčastější pochutinou letních dnů. Pokud vás láká její netradiční zpracování, vyzkoušejte tento recept. Z vanilkové zmrzliny vytvarujte kuličky, které…
Toto lahodné a rychlé pohoštění potěší hlavně děti. Máslové sušenky spojíme krémem ze zakysané smetany, nebo můžeme zužitkovat krém, který nám zbyl z jiných dezertů, a…
Krémová minestrone je lahodná italská polévka, která v sobě spojuje bohatou chuť čerstvé zeleniny a jemného krému. Tato hustá polévka je ideální volbou pro chladné dny,…
Krémová minestrone je lahodná italská polévka, která v sobě spojuje bohatou chuť čerstvé zeleniny a jemného krému. Tato hustá polévka je ideální volbou pro chladné dny,…
Slzovka jako moučník s jablky a šlehačkou je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravější alternativu tradičních dezertů. Tento moučník kombinuje nutričně bohatou…
Tvarohové poháry pro běžné dny i sváteční chvíle můžeme připravit z broskvového kompotu. Tuto možnost oceníme hlavně v zimě, kdy nemáme k dispozici čerstvé ovoce.…
Ovocné dortíky. Podle uvedeného receptu připravíme těsto - do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme máslo nakrájené na menší kousky, vejce,…
Vánoční řezy, skládající se z kakaového korpusu, náplně z pudinku a Nutelly, potřené karamelovou šlehačkou, sklidí úspěch u sváteční návštěvy a vytvoří dokonalou…
Drobné košíčky z křehkého lineckého těsta pečené ve formičkách můžeme připravit dostatečně dopředu. Podle chuti je pak můžeme plnit krémem oblíbené příchutě. V tomto…
Slaným dortem uděláte radost všem, kteří si nepotrpí na sladkosti, či si předsevzali, že zhubnou. Tento dort není tvořen toastovým chlebem, jak je obvyklé, proto je…
Sacher v podzimním kabátku promazaný ostružinovou marmeládou je variací na tradiční vídeňský moučník. Díky přidané dýni je vláčný a ostružinová marmeláda mu dodává lehce…
Pečená jablka jsou jednoduchou, lahodnou pochoutkou, která zahřeje v chladných dnech. Voňavá skořice, rozpuštěné máslo a sladký nádech medu, promění obyčejné jablko v…
Vařené Salko přetvořené na karamel je skvělým tipem pro milovníky sladkých pochoutek. Stačí několik hodin jemného vaření kondenzovaného mléka, vznikne hustý, krémový…
Nepečené čokoládové kuličky ukrývají v sobě lahodnou sladkou, máslovou ořechově - piškotovou hmotu, která navíc voní rumem. Hodina vaší práce bude odměněna jedním z…
Stálicí mezi vánočním cukrovím jsou išlské dortíčky, které údajně miloval i císař František Josef. Křehké kakaové dortíčky, spojené lehce pikantním krémem a ozdobené…
Za pomoci různých formiček si můžeme připravit krásné malé dortíčky. Vespod leží piškotové těsto a na něj vrstvíme podle chuti krém. V tomto receptu použijeme zrovna…
Za pomoci různých formiček si můžeme připravit krásné malé dortíčky. Vespod leží piškotové těsto a na něj vrstvíme podle chuti krém. V tomto receptu použijeme zrovna…
Za pomoci různých formiček si můžeme připravit krásné malé dortíčky. Vespod leží piškotové těsto a na něj vrstvíme podle chuti krém. V tomto receptu použijeme zrovna…
Drobné pečivo připravené z odpalovaného těsta a plněné různými slanými náplněmi, například tvarůžkovou, je skvělým a netradičním pohoštěním nejen pro silvestrovskou noc.…