 
	
Domácí farmářský sýr
Recept ještě nebyl hodnocenMléko zpasterizujeme tím, že ho zahřejeme na 72°C na 30 vteřin a rychle schladíme (pasterizaci lze vynechat, ale sýr vydrží déle) na 30°C a poté přídame mléčnou kultůru…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 674 kJ / 400 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 100,00 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 100,00 g | 
| Tuky | 0,00 g | 
| – nasycené | 0,00 g | 
| – nenasycené | 0,00 g | 
| –– mononenasycené | 0,00 g | 
| –– polynenasycené | 0,00 g | 
| ––– omega 3 | 0,00 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 0 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 0,00 g | 
| – cukry | 0,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
	
			 
	
Mléko zpasterizujeme tím, že ho zahřejeme na 72°C na 30 vteřin a rychle schladíme (pasterizaci lze vynechat, ale sýr vydrží déle) na 30°C a poté přídame mléčnou kultůru…
	
			 
	
Převařené mléko necháte schladnout, přidáte 2 kapky syřidla určeného k syření mléka. Mléko se nechá při pokojové teplotě zkysnout. Nemusí být zkyslé tak, že se odděluje…
	
			 
	
Rozdrtíme sušenky, smícháme je s rozpuštěným máslem a vymačkáme je na dno dortové formy, dáme do lednice. Odlijeme trošku mléka (z těch 200ml) a rozpustíme v něm…
	
			 
		
	
			 
		
	
			