Smetanové vepřové ragú

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 35 4 porce Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

500 g vepřové plece
1 lžíci sádla nebo oleje
1 cibuli
100 ml smetany ke šlehání
300 ml vývaru
1 stroužek česneku
1 vařené vejce
kousek mrkve
kousek cukety
5-6 kapustiček ( zeleninu můžeme použít i jinou )
1/2 červené papriky
1 lžíci rajčatového protlaku
solamyl nebo instantní jíšku
sůl
pepř
papriku sladkou
papriku pálivou
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle lehce osmažíme cibuli, přidáme česnek a maso necháme zatáhnout. Podlijeme polovinou vývaru a dusíme asi 15-20 minut pod pokličkou, při zmírněné teplotě.

  2. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. K masu přidáme zeleninu, nakrájenou na menší kousky, pod pokličkou podusíme na skus, přidáme protlak a zalijeme smetanou, ve které jsme dle potřeby rozmíchali 1-2 lžičky solamylu.

  3. Bez pokličky povaříme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem. Na talíři doplníme vařeným vejcem a nasekanou natí jarní cibulky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 58 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanové vepřové ragú

Tématické fráze: veprove ragu houbové ragů se smetanou vepřové na smetaně vepřové ragú se zeleninou smetanove ragu vepřové maso na smetaně s těstovinami vepřové ragú s těstovinami vepřové se smetanou vepřové ragú recept ragů se smetanou vepřové ragú s houbami vepřové maso na smetaně s těstovinou houbové ragu na smetane ragu z krkovičky testoviny s veprovym.masem se smetanou recepty vepřové ragú veprove na smetane s testovinami ragu na smetane recepty vepřové ragů na smetaně recept