Hovězí maso je to pravé, když máte chuť na pořádnou „flákotu“

Pokud máte velký hlad, často už předem zavrhnete lehké kuřecí nebo rybí maso a připravíte si raději maso hovězí nebo vepřové, které dokáže pořádně zasytit. Hovězí maso existuje různých druhů a je potřeba mu věnovat více času, aby bylo měkké a lépe stravitelné.
Hovězí guláš
Typickým jídlem z hovězího masa je guláš. Téměř každá rodina má svůj osvědčený recept na perfektní guláš různé konzistence a míry pikantnosti, najdeme mezi nimi i klasický hospodský.
Další tipy na jídla s hovězím masem
Jako předkrm ocení téměř každý silný hovězí vývar nebo gulášovou polévku. Hlavním chodem můžou být všemi generacemi oblíbené hamburgery. Pokud grilujete, doporučujeme zkusit šťavnaté hovězí stejky.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Rumpsteak je velmi kvalitní část hovězí kýty, říká se jí květová špička. Tento sval je nejméně namáhaný a proto je křehký, libový a šťavnatý. Maso na steak by mělo být 5 - 6 týdnů vyzrálé, ideální propečení je na medium nebo medium rare.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Roastbeef je královské jídlo, z jehož přípravy má mnoho lidí takový respekt, že jej raději ani nedělá. Je charakteristický pro anglickou kuchyni, a používá se na něj nízký roštěnec. Před přípravou se marinuje v oleji a koření, váleček masa se obvazuje, aby si udržel svůj tvar. Peče se ve vyhřáté troubě, zpravidla na medium. Podává se buď teplý, nebo ve studené úpravě jako součást obložených mís a sendvičů.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich mnoho prospěšného kolagenu, který je blahodárný pro naše zdaví. Maso z líček je velmi šťavnaté, přestože neobsahuje žádný tuk. Tato část masa byla dlouho opomíjena, nyní už tomu tak není, je velmi žádané, především na dušení.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více