Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajče neboli "rajská jablíčka" jsou dokonalá svou vůní, chutí a májí všestranné využití

Rajče neboli "rajská jablíčka" jsou dokonalá svou vůní, chutí a májí všestranné využití

Rajčata jsou dokonalá, sladká a krásně červená odrůda zeleniny, které se taky česky říká "rajská jablíčka" která vás dostanou svoji neodolatelnou vůní a chutí. Neodmyslitelně patří do Italské kuchyně, kde se hojně používá v podobě základu na těstoviny nebo pizzu, známé jako "pomodoro".

Rajčata mají i mnoho podob a chutí

Rajčata pěstujeme v mnoha odrůdách, které se od sebe liší velikostí, barvou ale i chutí. Od nejznámější červené barvy existuji i v barvě nažloutlé až oranžové, zelené nebo dokonce i růžové a fialové. I tvary rajčat pěstujeme různé, od známého kulatého tvaru se pěstují i ve tvaru srdce, hrušky, třesně, mohou bát oválná i špičatá.

Nejznámější omáčka "sugo pomodoro"  

Nejjednodušší a také nejvíce známá omáčka, kterou všichni jistě známe. Na tuhle známou delikatesu nám stačí jen olivový olej, cibulka, mrkev a rajčata. Dochutit můžeme podle vlastní chuti jen solí a pepřem nebo přidat například čerstvou bazalku

Vyzkoušejte určitě i další tipy a recepty z úžasných rajčat. 

 

Více

1 2

Další témata

Další recepty

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více