Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládová vajíčka jsou mezi dětmi velmi oblíbenou sladkostí, obzvlášť, pokud se jedná o ta, která kromě čokolády nabízí i malou hračku. Ano, právě Kinder vajíčka se na Velikonoce stanou častým artiklem, který si děti vykoledují. Proč jim ale nenabídnout domácí a v mnohém lepší verzi této světoznámé pochutiny?

Sběratelské kousky

Kinder vajíčka, známá také jako Kinder Surprise, jsou oblíbená nejen mezi dětmi, ale i dospělými sběrateli po celém světě. Fascinace těmito malými čokoládovými vajíčky s hračkami uvnitř vedla k vytvoření rozsáhlé sběratelské komunity.

Na celém světě je více než milion sběratelů Kinder vajíček, přičemž největší koncentrace, téměř 800 000 sběratelů, se nachází v Německu. Největší zaznamenaná soukromá sbírka obsahuje více než 8 200 kusů a byla dokonce zapsána v Guinnessově knize rekordů.

Čokoláda, potom hračka

Pro děti je ovšem v první moment nejdůležitější čokoláda, kterou si vychutnají, než jdou objevovat, jakou hračku mají schovanou v typickém žlutém obalu. Spojení mléčné a bílé čokolády dělá z populárního „vajíčka“ velmi vyhledávanou záležitost.

Obzvlášť pak na svátky, jako jsou Velikonoce nebo Vánoce. V tuto dobu totiž výrobce volí netradiční velikosti sladkostí nebo do nich umisťuje speciální hračky. Tohle všechno ovšem můžete trumfnout a svou ratolest překvapit.

Pokud se totiž pustíte do výroby domácího „Kinder“ vajíčka, máte velké možnosti, jak svůj výtvor ozvláštnit. Nejde jen o volbu čokolády, kterou použijete, ale i dárek uvnitř může být tak osobitý, že rozhodně udělá neskutečnou radost.

Přitom příprava napodobeniny světoznámé sladkosti je velmi jednoduchá. Stačí pouze dva druhy čokolády, hračka, formička, kterou v internetových obchodech seženete již kolem 70 korun, a znalost jednoho fíglu při spojování. Dávejte si však pozor na jednu věc. Nevybírejte hračky, které se ve výsledku do čokoládového vejce nevejdou. I zde tedy platí známé přísloví o dvojím měření.

Domácí vajíčko s překvapením

Na přípravu dětmi milované pochoutky budete potřebovat: 100 g hořké či mléčné čokolády (buď ve formě tabulky nebo pecek), 100 g bílé čokolády (ve formě tabulky nebo pecek).

Jak na to?

  1. Do misky rozlámejte tabulku hořké nebo mléčné čokolády, použít můžete i čokoládové pecky. Vložte do mikrovlnné trouby a nechejte rozpouštět po dobu 30 sekund
  2. Misku vyjměte, čokoládu zamíchejte a znovu ji dejte do mikrovlnky. Další promíchání proveďte po 10 sekundách. Pokračujte v tomto intervalu až do chvíle, než se čokoláda zcela nerozpustí.
  3. Čokoládu nechte lehce vychladnout a poté ji lžící pozvolna naplňte do formiček tak akorát, abyste pokryli pomyslnou skořápku vajíčka. Formou pohybujte tak, aby se čokoláda dostala po celém povrchu vejce.
  4. Poklepejte formou, abyste se zbavili nechtěných vzduchových bublin. Poté dejte čokoládu na 10 minut vychladit do lednice.
  5. Při přípravě bílé čokolády postupuje úplně stejně, jako u té tmavé. I proces nalévání do formy je totožný s tím, který jste použili v první fázi.  Čokoládu dejte na dalších 10 minut vychladit do lednice.
  6. Nyní dochází na spojování obou půlek a vytvoření vajíčka s překvapením. Všechny čokoládové výtvory vyjměte z formy a připravte si dárky, které budete chtít do vajíček schovat.
  7. Rozpalte si pánev na mírný stupeň, do každé ruky vezměte jednu polovinu vejce a spojem jej položte na pánev. Lehkým krátkým pohybem nahoru a dolů nechte čokoládu trochu rozpustit a vejce dáte mimo žár. 
  8. Nyní do něj rychle vložte hračku a obě poloviny spojte, dokud jsou ještě nezatuhlé. Nechte ztuhnout. 

Co všechno se může skrývat v Kinder vajíčku zjistíte v naší fotogalerii:

Náš tip: Pokud jste milovníky čokolády, připravte si podle našeho receptu lahodný dort:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více