Jak zahustit zeleninové lečo? 3 tipy, se kterými se vám to podaří pokaždé
Vůně leča neodmyslitelně patří k letním měsícům. Připravujeme jej totiž z čerstvé sezónní zeleniny. Ideálně má být lečo husté, krásně červené a nejlépe si ho vychutnáme s čerstvým chlebem nebo s bramboráčky.
Chuť i vůně léta, přesně to je typické lečo. I když původně pochází z Maďarska, již dávno má své místo v každé české domácnosti. Žádné dlouhé vaření ani složitosti. Kombinací surovin ve správném poměru spolu s několika našimi tipy snadno vykouzlíte fantastický pokrm. Nadbytek leča můžeme zavařit a využívat jako rychlý hotový oběd po celou zimu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zahustit lečo
Lečo můžeme připravit na mnoho způsobů a s přidáním různých druhů zeleniny. Pro milovníky masa samozřejmě vmícháme kousek uzeniny. Správně uvařené lečo má hustou konzistenci - není vodové ani mdlé. A jak toho docílit, aniž bychom zahušťovali moukou? Máme pro vás hned 3 tipy:
- Zeleninu přidáváme ve správném poměru - 1 díl cibule, 2 díly rajčat a 4 díly papriky. Nikdy nepodléváme vodou, zelenina pustí sama hodně šťávy, kterou necháme při vaření podle potřeby odpařit.
- Přidáním rozšlehaných vajec lečo ihned zahustíme, protože vejce se ve směsi srazí.
- Na závěr vaření lze přidat rajčatový protlak, který zintenzivní rajčatovou chuť a celé lečo krásně zahustí, spojí a zbarví.
Věříme, že s našimi tipy se vám lečo podaří. Na závěr přinášíme inspiraci na chutné lečo, které snadno připravíte podle našeho podrobného videonávodu:
Komentáře