BeBe střecha: Luxusní dezert, který vás okouzlí, vytvoříte snadno podle videonávodu
Nejspíš každý zná oblíbené BeBe sušenky, které mohou být jednoduchou svačinkou pro děti. Skvělé ale je, že k nim stačí přidat jen několik dalších surovin a vytvoříme naprosto famózní dezert. Bebe střecha je ideální volbou, pokud hledáte sice snadný, ale na pohled atraktivní a chuťově příjemný zákusek.
BeBe střecha patří mezí nepečené dezerty s jemnými a přesto kontrastními barvami a jednotlivými strukturami. O typickou chuť se postarají především máslové sušenky, tvaroh, banány a čokoládová poleva. Navzdory snadné přípravě BeBe střecha rozhodně nezaostává za jinými na přípravu složitějšími dezerty.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co je potřeba na BeBe střechu
Vyzkoušejte připravit tento snadný a lahodný dezert spolu s námi podle videoreceptu. BeBe střecha může být skvělou sladkou tečkou na rodinné oslavě nebo výtečným pohoštěním pro návštěvu.
Na přípravu jedné dávky budete potřebovat 200 g másla, 500 g tvarohu v kostce, 150 g moučkového cukru, 1–3 štamprle rumu (podle chuti, není nutné), 2 banány, 1 BeBe sušenky kakaové, 1 BeBe sušenky světlé, čokoládu na polevu a alobal.
Jak vytvořit BeBe střechu
Přestože střecha vypadá na pohled složitě, postup je snadný.
- Do větší mísy dejte máslo, tvaroh a moučkový cukr.
- Směs umíchejte ručním šlehačem, tak aby se všechny komponenty pečlivě promísily. Pokud chcete, tak během šlehání přidejte rum. Jakmile vše umícháte/utřete, tak krém odložte stranou.
- Na pracovní plochu rozložte plát alobalu. Na alobal rovnejte BeBe sušenky do podoby šachovnice - tzn. střídejte tmavé a světlé sušenky. Šachovnici skládejte nejlépe o šířce 3 sušenek a délce 7 sušenek. Přečnívající alobal ohněte k okraji sušenek, tak aby tvořil pevnější "rám".
- Rozložené sušenky opatrně potřete krémem.
- Na krém dejte znovu vrstvu sušenek narovnanou do šachovnice. Světlé a tmavé sušenky ale dávejte v opačném pořadí než v první vrstvě.
- Na sušenky opět rozetřete vrstvu krému.
- Do prostřední řady poskládejte banány, které později vytvoří střed dezertu a dají mu tu správnou chuť.
- Tip: Pro tento účel se hodí co nejrovnější banány. Případně můžete banány překrojit v půlce, aby se vám daly lépe porovnat do středu střechy.
- Pomocí alobalu složte dezert do tvaru střechy - tzn. přiklopte boční strany směrem do středu podle videa.
- Střechu pečlivě zabalte do alobalu a dejte vychladit do ledničky.
Čokoláda zpevní střechu
Nyní už zbývá jen střechu zpevnit a ozdobit vrstvou rozpuštěné čokolády.
- Zatímco se dezert bude chladit, rozpusťte čokoládu ve vodní lázni.
- Tip: Na polevu stačí pouze rozpustit čokoládu, ale také si s čokoládovou polevou můžete vyhrát více, v tom případě zkoušejte např. různé poměry čokolády, kakaa, tuku či smetany.
- Vychlazenou střechu opatrně dejte na pěkný tác nebo prkýnko, na podložce ji později budete prezentovat.
- Nyní ozdobte BeBe střechu čokoládovou polevou - polévejte ji opatrně, aby se čokoláda neroztekla všude kolem, ale aby pokryla rovnoměrně celý povrch dezertu.
- Střechu s polevou nechte vychladnout a ztuhnout v lednici.
Hotovou střechu servírujte a užijte si po libosti tuto famózní pochoutku.
Přejeme ničím nerušenou dobrou chuť.
Komentáře