Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejspíš každý zná oblíbené BeBe sušenky, které mohou být jednoduchou svačinkou pro děti. Skvělé ale je, že k nim stačí přidat jen několik dalších surovin a vytvoříme naprosto famózní dezert. Bebe střecha je ideální volbou, pokud hledáte sice snadný, ale na pohled atraktivní a chuťově příjemný zákusek.

BeBe střecha patří mezí nepečené dezerty s jemnými a přesto kontrastními barvami a jednotlivými strukturami. O typickou chuť se postarají především máslové sušenky, tvaroh, banány a čokoládová poleva. Navzdory snadné přípravě BeBe střecha rozhodně nezaostává za jinými na přípravu složitějšími dezerty.

Co je potřeba na BeBe střechu

Vyzkoušejte připravit tento snadný a lahodný dezert spolu s námi podle videoreceptu. BeBe střecha může být skvělou sladkou tečkou na rodinné oslavě nebo výtečným pohoštěním pro návštěvu.

Na přípravu jedné dávky budete potřebovat 200 g másla, 500 g tvarohu v kostce, 150 g moučkového cukru, 1–3 štamprle rumu (podle chuti, není nutné), 2 banány, 1 BeBe sušenky kakaové, 1 BeBe sušenky světlé, čokoládu na polevu a alobal.

Přestože střecha vypadá na pohled složitě, postup je snadný.

  1. Do větší mísy dejte máslo, tvaroh moučkový cukr.
  2. Směs umíchejte ručním šlehačem, tak aby se všechny komponenty pečlivě promísily. Pokud chcete, tak během šlehání přidejte rum. Jakmile vše umícháte/utřete, tak krém odložte stranou.
  3. Na pracovní plochu rozložte plát alobalu. Na alobal rovnejte BeBe sušenky do podoby šachovnice - tzn. střídejte tmavé a světlé sušenky. Šachovnici skládejte nejlépe o šířce 3 sušenek a délce 7 sušenek. Přečnívající alobal ohněte k okraji sušenek, tak aby tvořil pevnější "rám".
  4. Rozložené sušenky opatrně potřete krémem.
  5. Na krém dejte znovu vrstvu sušenek narovnanou do šachovnice. Světlé a tmavé sušenky ale dávejte v opačném pořadí než v první vrstvě.
  6. Na sušenky opět rozetřete vrstvu krému.
  7. Do prostřední řady poskládejte banány, které později vytvoří střed dezertu a dají mu tu správnou chuť. 
  8. Tip: Pro tento účel se hodí co nejrovnější banány. Případně můžete banány překrojit v půlce, aby se vám daly lépe porovnat do středu střechy.
  9. Pomocí alobalu složte dezert do tvaru střechy - tzn. přiklopte boční strany směrem do středu podle videa.
  10. Střechu pečlivě zabalte do alobalu a dejte vychladit do ledničky.

Čokoláda zpevní střechu

Nyní už zbývá jen střechu zpevnit a ozdobit vrstvou rozpuštěné čokolády.

  • Zatímco se dezert bude chladit, rozpusťte čokoládu ve vodní lázni.
  • Tip: Na polevu stačí pouze rozpustit čokoládu, ale také si s čokoládovou polevou můžete vyhrát více, v tom případě zkoušejte např. různé poměry čokolády, kakaa, tuku či smetany.
  • Vychlazenou střechu opatrně dejte na pěkný tác nebo prkýnko, na podložce ji později budete prezentovat.
  • Nyní ozdobte BeBe střechu čokoládovou polevou - polévejte ji opatrně, aby se čokoláda neroztekla všude kolem, ale aby pokryla rovnoměrně celý povrch dezertu.
  • Střechu s polevou nechte vychladnout a ztuhnout v lednici.

Hotovou střechu servírujte a užijte si po libosti tuto famózní pochoutku.

Přejeme ničím nerušenou dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky