

Pangas s mandlemi
Suroviny 4 porce
- 4 porce pangase
- olivový olej
- 250 ml smetany (na vaření nebo na šlehání)
- 4 lžíce plátků mandlí
- pepř
- sůl
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
Porce pangase osolíme, opepříme a dáme do pekáče. Pokapeme trochou olivového oleje, zalijeme smetanou a dáme péct na 200 stupňů.
Po patnácti minutách posypeme každou porci madlemi a sušenou nebo čerstvou petrželkou a dáme znovu zapéct na dalších přibližně deset minut. Podáváme s brambory a se zeleninou, například s fazolkami nebo se špenátem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pangas s mandlemi
-
Eli
fotečka jak malovaná,jen si nabídnout
.Kombinace ryba-smetana je u nás blízká jen mě a dvojčatům,tudíž se budu jen kochat
,ale to nevadí,tvá fotečka mi vše vynahradí
.
-
Krásné, ale já ten špenát, fakt nepozřu.Bez špenátu s erteplama jdu do toho.
-
Oceňuji tento recept
, anžto - kombinaci bílého rybího masa a smetánky máme rádi, mandličky jsou vítaným zpestřením, petrželka je u nás na denním jídelníčku a inspirativní příloha - listový špenát, česnek a dušená rýže nemá chybu!!
Přiznávám se k použití rybího filé místo pangase (a lehkému zahuštění smetany lžičkou solamylu), ale nepokládám to za chuťově příliš velkou změnu, proto posílám bodík (a fotečky...).