Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cottage sýr lze využít v kuchyni mnoha způsoby. Jeho předností je vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuků. V tomto případě poslouží k přípravě výtečných buchet, které budou chutným moučníkem, ale i příjemnou svačinou během náročného dne.

Buchty z cottage sýru mohou být skvělou alternativou, pokud chcete připravit nadýchaný a vláčný moučník, a zároveň si nepřejete, aby vám sladká tečka příliš narušila vyvážený jídelníček. Jako česká klasika v podobě Honzových buchet, i tyto buchty si vás získají jemným těstem a lahodnou náplní.

Jak upéct buchty z cottage sýru

Příjemně sladké, chutné a také jednoduché buchty z cottage sýru vám pomůže připravit náš videorecept.

  1. Na 8 buchet budete potřebovat 150 g cottage sýru, 300 g hladké mouky, 1 vajíčko, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, libovolnou náplň (povidlovou, tvarohovou, ořechovou či makovou náplň) a vejce na potření.
  2. V míse smíchejte cottage sýr, mouku, vajíčko a kypřicí prášek, vše vypracujte do hladkého těsta.
  3. Tip: Do těsta lze přidat vanilkový extrakt pro ještě lahodnější chuť.
  4. Těsto rozdělte na 8 dílů, z každého dílku vytvořte placku, do které dejte připravenou náplň. Placky s náplní pak pečlivě vytvarujte do buchet.
  5. Připravené buchty narovnejte na tukem vymazaný a moukou vysypaný pekáč, spojem pokládejte buchty směrem ke dnu pekáče.
  6. Buchty potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte na 160 °C po dobu cca 30 minut.
  7. Po dopečení buchty lehce pocukrujte, poté je servírujte a vychutnejte si vláčný moučník. Buchty jsou nejlepší, dokud jsou čerstvé.

Můžete nám napsat, jak se vám buchty povedly.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli