

Kachní prsa na černém pivu
Suroviny 2 porce
- Kachní prsa v celku s kůží cca 600 g
- 3 dl černého piva
- 3 polévkové lžíce medu
- zázvor
- jalovec
- snítka rozmarýnu
- nové koření
- olej
- pepř
- sůl
- bramborové krokety či knedlík
Postup přípravy receptu
Kachní prsa ve hřbetní části kůži několikrát nařízneme ( ale neprořízneme ), osolíme, opepříme. Celá prsa zprudka na malém množství oleje po všech stranách opečeme. Vložíme na pekáč, okořeníme, podlijeme černým pivem. V troubě za občasného podlévání pečeme cca 40 minut při teplotě 170 °C. Před dopečením přelijeme medem. Necháme ještě krátce v troubě zapéct. Podáváme s bramborovým knedlíkem či kroketami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kachní prsa na černém pivu
-
móóóc bych si pochutnala
-
-
Kachní prsa miluju, vypadá to dobře
, jen bych asi už nedávala olej, když se pečou prsa nejdřív kůží dolů, pustí hodně svého sádla.
-
Hmm, krásné. Kachní prsa jsem dělala snad jednou, moc dobrá záležitost. taky mám ráda recepty, které neobsahují mnoho ingrediencí
-
krásný recept s minimem ingrediencí, super foto
jenom ta kachní ňadérka tu furt nemamo -
to bude dobrůtka,