Kachní prsa na černém pivu

Drůbeží maso Doba přípravy: 60 minut 6 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 60 minut 6 názorů

Suroviny 2 porce

Kachní prsa v celku s kůží cca 600 g
3 dl černého piva
3 polévkové lžíce medu
zázvor
jalovec
snítka rozmarýnu
nové koření
olej
pepř
sůl
bramborové krokety či knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa ve hřbetní části kůži několikrát nařízneme ( ale neprořízneme ), osolíme, opepříme. Celá prsa zprudka na malém množství oleje po všech stranách opečeme. Vložíme na pekáč, okořeníme, podlijeme černým pivem. V troubě za občasného podlévání pečeme cca 40 minut při teplotě 170 °C. Před dopečením přelijeme medem. Necháme ještě krátce v troubě zapéct. Podáváme s bramborovým knedlíkem či kroketami.

Komentáře k receptu Kachní prsa na černém pivu

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    móóóc bych si pochutnala:yes::-D

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • 1974andrea 1974andrea

    Kachní prsa miluju, vypadá to dobře:yes:, jen bych asi už nedávala olej, když se pečou prsa nejdřív kůží dolů, pustí hodně svého sádla.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, krásné. Kachní prsa jsem dělala snad jednou, moc dobrá záležitost. taky mám ráda recepty, které neobsahují mnoho ingrediencí:-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krásný recept s minimem ingrediencí, super foto;-):-):-K:yes::yes:
    jenom ta kachní ňadérka tu furt nemamo:-(

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    to bude dobrůtka, :yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: kachni stehna na cernem pivu kachní prsa pečená kachna na černém pivu kachni prsa recept kachní prsa s medem a koprem kachna na medu a pivu jak se pecou kachní prsa pečené kachní prsa recepty kachní prsa na pivu a medu pečená kachna na černém na pivu kachna na medu s pivem kachni stehna na pivu peceni kachni prsa kureci prsa na medu s cernym pivem výpečky z kachních prsou kachni prsa prirodni kachni prsa na medu s cernym pivem pečené kachní prsa s kuží recepty kachní prsa na medu a pivu kachní prsa na medu