Není buchta jako buchta. Podívejte se, co česká kuchyně nabízí milovníkům sladkého
Buchta, ať už kynutá plněná kostka, nebo ta vylitá a pečená na plechu, je oblíbený a typický český moučník. Tradiční buchty se dokonce objevují v pohádkách, s sebou do světa si je v ranečku odnáší třeba hloupý Honza. Proč právě buchty? Protože mu je maminka nachystala s láskou a věděla, že vydrží vláčné několik dní. Dnes už mají buchty i svůj svátek!
Kynuté plněné buchty
Buchty ve tvaru kostky se dají naplnit mnoha dobrotami. Oblíbené jsou tvarohové buchty a buchty s makovou nebo povidlovou nádivkou. Buchty lze plnit také ovocem, například švestkami.
Lité buchty
Pro začátečníky jsou vhodné tzv. hrnečkové buchty, při jejichž přípravě nepotřebujete váhu. Efektně vypadají buchty vícebarevné nebo buchty prošívané, které už vyžadují trochu více zkušeností.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Celebrity, které sekly s alkoholem: Mirek Etzler, Drew Barrymore i Eva Holubová dokázali pokořit démona
Babské rady, jak vyčistit troubu: Stačí citron, jedlá soda, voda a bílý ocet, pozor musíme dát jen na správné kombinace
Královský koláč z křehkého těsta: Shora křehký a uvnitř vláčný moučník s tvarohem připravíme raz dva