Není buchta jako buchta. Podívejte se, co česká kuchyně nabízí milovníkům sladkého
Buchta, ať už kynutá plněná kostka, nebo ta vylitá a pečená na plechu, je oblíbený a typický český moučník. Tradiční buchty se dokonce objevují v pohádkách, s sebou do světa si je v ranečku odnáší třeba hloupý Honza. Proč právě buchty? Protože mu je maminka nachystala s láskou a věděla, že vydrží vláčné několik dní. Dnes už mají buchty i svůj svátek!
Kynuté plněné buchty
Buchty ve tvaru kostky se dají naplnit mnoha dobrotami. Oblíbené jsou tvarohové buchty a buchty s makovou nebo povidlovou nádivkou. Buchty lze plnit také ovocem, například švestkami.
Lité buchty
Pro začátečníky jsou vhodné tzv. hrnečkové buchty, při jejichž přípravě nepotřebujete váhu. Efektně vypadají buchty vícebarevné nebo buchty prošívané, které už vyžadují trochu více zkušeností.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 8 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 8 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 13 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 13 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit poctivý zeleninový vývar? Zeleninu předem osmažte na másle, s bylinkami to nepřehánějte a čirý bude vývar díky rajčeti
Houbové nočky či halušky na cibulce: Rozpuštěná slanina dodá jedinečnou chuť a haluškovač lze snadno nahradit
Psí polévka – tradiční pokrm Kimů a Stalinovy šestihodinové večeře. Jak jedli světoví diktátoři?