Chyby při zpracování lososa a jak jim předejít: Kůži ponechte a opatrně s kořením
Příprava lososa je opravdu jednoduchá a časově nenáročná. Ale stejně jako u všeho, i zde se dá chybovat. Předejděte zbytečným chybám při jeho zpracování, abyste si mohli pochutnat na skvělém a lehkém pokrmu.
Pravidelná konzumace ryb by měla být samozřejmostí, ale ne vždy tomu tak je. S lososem rozhodně nesáhnete vedle, protože má velmi jemné a chutné maso, takže ho často berou na milost zapřisáhlí odpůrci ryb i malí a vybíraví strávníci.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Časté chyby při přípravě lososa
Dejte si pozor na následující chyby a všichni budou lososa jíst dobrovolně a rádi.
- Dbejte na kvalitu a čerstvost masa. Losos má krásně růžové maso bez „oslizlého“ povlaku a jeho kůže je pevná, napnutá a lesklá. Také nesmí nijak zapáchat.
- Nepřehánějte to s kořením. Losos má lahodnou chuť sám o sobě a byla by škoda ji přebít jinými chutěmi. Podtrhněte chuť jeho masa trochou soli, čerstvými bylinkami, citronovou šťávou a máslem nebo olivovým olejem.
- Žádné odstraňování kůže. Kůži nechte na rybě, pak krásně udrží maso pohromadě. Celý kus lososa opékejte nejprve kůží dolů, v tom případě díky obsahu tuku ochrání maso před přílišným opečením.
- Zapomeňte jednou provždy na vysušené a nahořklé maso. Jakmile je kůže opečená dokřupava a maso na povrchu bílé, otočte lososa kůží nahoru a nechte už jen dojít na vyhřáté pánvi. Maso bude krásně šťavnaté a chutné.
- Nevíte jak poznat, že je losos hotový? Píchněte do středu masa vidličkou a pokud se začne rozpadat, je hotovo.
Zbylého lososa neohřívejte v mikrovlnce, zbytečně ho vysušíte a maso nebude dobré. Ohřejte ho na pánvi s trochou másla, abyste si mohli znovu pochutnat, nebo ho využijte do lehkého salátu. Vyzkoušejte pečeného lososa s bramborami:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Dáte si kapra, pstruha nebo lososa? Receptů z ryb je velké množství. Stačí si vybrat
Jak správně grilovat rybu a jak poznáte, že už je hotová? Zkuste fígl s kostí podle Zdeňka Pohlreicha!
Jak poznat čerstvou rybu? Důležitý je vzhled očí i žaber. Zkušený rybář radí, čeho si dál všímat i proč kupovat rybu raději vcelku
Komentáře