Jak udělat tvarohové knedlíky plněné jahodami? Servírujte je k obědu či jako dezert
Tvarohové knedlíky s jahodami patří mezi oblíbené pokrmy během letní sezóny. Knedlíky můžete naplnit ovocem z vlastní zahrádky, na přípravu jsou úžasně snadné. Inspirujte se tímto oblíbeným receptem.
Tvarohové knedlíky plněné jahodami nás zkrátka nikdy neomrzí. Jemné těsto z tvarohu jahody obalí a po uvaření je stačí polít rozpuštěným máslem. Dále už je na vás, jestli je posypete pouze cukrem, mákem nebo doplníte zakysanou smetanou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit jahodové knedlíky
Těsto na ovocné tvarohové knedlíky je na přípravu jednoduché a zvládnou je i naprostí začátečníci.
Na 2 porce knedlíků budete potřebovat tyto suroviny:
- Hladké těsto vypracujte z uvedených surovin. Nejprve je prošlehejte metlami v míse a poté propracujte rukama na vále.
- Těsto nechejte odležet 1–2 hodiny, případně i přes noc, v lednici.
- Dále rozválejte těsto na plát o tloušťce zhruba 4 mm. Nakrájejte ho na čtverce, do každého vložte ovoce a důkladně zabalte.
- Knedlíky nyní uvařte ve vroucí vodě, avšak pouze na mírném stupni, aby voda příliš neklokotala. Průběžně je promíchávejte a hlídejte stupeň varu.
- Jeden knedlík vytáhněte pro kontrolu. Pokud je po rozkrojení ovoce měkké, knedlíky jsou již uvařené.
- Hotové knedlíky ihned servírujte a posypejte čímkoli, co máte rádi, cukrem, tvarohem či mákem. Na závěr je polijte i rozpuštěným máslem.
Tvarohové knedlíky jsou hotové jedna dvě, proto se skvěle hodí k večeři nebo jako dezert po vydatném obědě. Úvodní videorecept vás zasvětí do přípravy krok za krokem. Jakou zvolíte ovocnou náplň už závisí na vaší chuti.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře