Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové knedlíky s jahodami patří mezi oblíbené pokrmy během letní sezóny. Knedlíky můžete naplnit ovocem z vlastní zahrádky, na přípravu jsou úžasně snadné. Inspirujte se tímto oblíbeným receptem.

Tvarohové knedlíky plněné jahodami nás zkrátka nikdy neomrzí. Jemné těsto z tvarohu jahody obalí a po uvaření je stačí polít rozpuštěným máslem. Dále už je na vás, jestli je posypete pouze cukrem, mákem nebo doplníte zakysanou smetanou.

Jak uvařit jahodové knedlíky

Těsto na ovocné tvarohové knedlíky je na přípravu jednoduché a zvládnou je i naprostí začátečníci. 

Na 2 porce knedlíků budete potřebovat tyto suroviny

  1. Hladké těsto vypracujte z uvedených surovin. Nejprve je prošlehejte metlami v míse a poté propracujte rukama na vále.
  2. Těsto nechejte odležet 1–2 hodiny, případně i přes noc, v lednici.
  3. Dále rozválejte těsto na plát o tloušťce zhruba 4 mm. Nakrájejte ho na čtverce, do každého vložte ovoce a důkladně zabalte.
  4. Knedlíky nyní uvařte ve vroucí vodě, avšak pouze na mírném stupni, aby voda příliš neklokotala. Průběžně je promíchávejte a hlídejte stupeň varu.
  5. Jeden knedlík vytáhněte pro kontrolu. Pokud je po rozkrojení ovoce měkké, knedlíky jsou již uvařené.
  6. Hotové knedlíky ihned servírujte a posypejte čímkoli, co máte rádi, cukrem, tvarohem či mákem. Na závěr je polijte i rozpuštěným máslem.

Tvarohové knedlíky jsou hotové jedna dvě, proto se skvěle hodí k večeři nebo jako dezert po vydatném obědě. Úvodní videorecept vás zasvětí do přípravy krok za krokem. Jakou zvolíte ovocnou náplň už závisí na vaší chuti.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky