Nejlepší česneková pomazánka s brusinkami na jednohubky: Hosté budou chtít recept
Česnekové pomazánky na jednohubky nebo na chlebíčky jsou naprosto jedinečné svou chutí. Česnek jim dává výraznost a příprava bývá velmi jednoduchá a rychlá. Stačí jen několik surovin a vhodná kombinace je umíchaná. Tentokrát vás naučíme výtečnou česnekovou pomazánku s brusinkami, kterou málokdo zná.
Česnek dokáže proměnit méně výraznou pomazánku na velmi pikantní a žádanou. K česneku stačí přidat jen několik surovin, obvykle sýr, ale také tvaroh, zakysanou smetanu, pomazánkové máslo, lučinu, případně i hustý jogurt. Na ochucení stačí jen sůl, protože česnek je sám o sobě výrazný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dát pomazánce barvu
Česnekové pomazánky bývají obvykle světlé, ale můžete do nich přidat vhodnou "barevnou" složku, a ta dokáže s pomazánkou ještě udělat divy. Vyzkoušejte třeba trochu rajského protlaku nebo kečupu, pomazánka bude rázem jiná. Zajímavou chuť i barvu dají pomazánkám některé druhy koření, bylinky i strouhaná jemná zelenina (např. mrkev) nebo avokádo.
Česneková pomazánka a brusinky
Podle našeho receptu vyzkoušejte přidat trochu brusinek. Jejich barva je poměrně intenzivní, proto snadno obarví i pomazánku.
Na základní dávku pomazánky si připravte 200 g eidamu nebo goudy, 180 ml majonézy, 6 stroužků česneku, 4 lžíce bílého jogurtu, 4 lžíce brusinkového kompotu. Na ozdobení se bude hodit třeba Hermelín nebo sýr Brie.
- Nejprve nastrouhejte na jemném struhadle sýr.
- Česnek oloupejte a prolisujte.
- Majonézu (koupenou nebo domácí) smíchejte s brusinkami.
- Pak přidejte ještě prolisovaný česnek, bílý jogurt a strouhaný sýr.
- Hotovou pomazánku mažte na jednohubky. Výtečné jsou nakrájené z tmavého pečiva. Po namazání plátky ještě dozdobte, třeba Hermelínem a barevnou zeleninou, aby se pohoštění na tácech krásně vyjímalo.
Znáte také zajímavou kombinaci surovin, která se výborně hodí do pomazánek? Můžete nám o tom napsat.
Vyzkoušejte i jiné česnekové pomazánky z našeho receptáře.
Přejeme dobrou chuť a dobré nápady při přípravě jídla.
Komentáře