Chuťovky z listového těsta: Lahůdku z horkovzdušné fritézy vás naučí videonávod
Překvapovat návštěvy stále něčím novým, ale zároveň rychlým a jednoduchým, protože na vyváření není skoro nikdy čas, může být vysilující. V takovém případě doporučujeme se nechat inspirovat a připravit chuťovky z listového těsta a slaniny.
Příprava slaných chuťovek v horkovzdušné fritéze je rychlá a výsledek skvělý. Chuťovky budou upečené krásně dozlatova a příjemně křupavé, možná budete dokonce muset připravit další várku.
Jak udělat chuťovky z HF
V kompletním receptu se dočtete, které suroviny k výrobě chuťovek potřebujete.
- Listové těsto rozválejte nebo rozviňte plát již vyváleného těsta.
- Na těsto rovnoměrně nasypte nastrouhaný sýr.
- Sýr překryjte druhým plátem listového těsta. Na obvodu k sobě oba pláty přitiskněte.
- Těsto nakrájejte na proužky široké asi 3 cm a přeložte je napůl.
- Proužky omotejte plátkem anglické slaniny tak, aby sýr nevypadával.
- Chuťovky dejte do horkovzdušné fritézy a pečte je 10 minut na 180 °C.
- Hotové chuťovky ozdobte čerstvou petrželkou.
Chuťovky jsou výborné křupání třeba k filmu nebo na Silvestra.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře