Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Překvapovat návštěvy stále něčím novým, ale zároveň rychlým a jednoduchým, protože na vyváření není skoro nikdy čas, může být vysilující. V takovém případě doporučujeme se nechat inspirovat a připravit chuťovky z listového těsta a slaniny.

Příprava slaných chuťovek v horkovzdušné fritéze je rychlá a výsledek skvělý. Chuťovky budou upečené krásně dozlatova a příjemně křupavé, možná budete dokonce muset připravit další várku.

Jak udělat chuťovky z HF

V kompletním receptu se dočtete, které suroviny k výrobě chuťovek potřebujete.

  1. Listové těsto rozválejte nebo rozviňte plát již vyváleného těsta.
  2. Na těsto rovnoměrně nasypte nastrouhaný sýr.
  3. Sýr překryjte druhým plátem listového těsta. Na obvodu k sobě oba pláty přitiskněte.
  4. Těsto nakrájejte na proužky široké asi 3 cm a přeložte je napůl.
  5. Proužky omotejte plátkem anglické slaniny tak, aby sýr nevypadával.
  6. Chuťovky dejte do horkovzdušné fritézy a pečte je 10 minut na 180 °C.
  7. Hotové chuťovky ozdobte čerstvou petrželkou.

Chuťovky jsou výborné křupání třeba k filmu nebo na Silvestra.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli