Slané chuťovky z listového těsta
Zkuste pro změnu upéct něco slaného. Listové těsto je k tomu ideální. Drobné slané pečivo totiž zažene malý hlad, skvěle ladí k vínu i pivu, lze ho jíst jednou rukou a v druhé držet skleničku.
Postup přípravy
Krok 1: 1.
Rozválíme listové těsto a naděláme si pruhy.
Do nich pak zabalíme pokrájené špalíky z cigára, které předem na koncích nařežeme. Krok 2: Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme tím, co máme rádi (kmín, sezam, strouhaný tvrdý sýr a pod.). Upečeme do zlatova. Krok 3: 2.
Rozmícháme lučinu s česnekem a solí. Krok 4: Rozválíme těsto a pokrájíme na čtverečky.
Na ně lžičkou poklademe náplň z lučiny a přehneme. Krok 5: Pomažeme zase vajíčkem a posypeme strouhaným sýrem, sezamem a pod. Upečeme do zlatova.
Rozválíme listové těsto a naděláme si pruhy.
Do nich pak zabalíme pokrájené špalíky z cigára, které předem na koncích nařežeme. Krok 2: Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme tím, co máme rádi (kmín, sezam, strouhaný tvrdý sýr a pod.). Upečeme do zlatova. Krok 3: 2.
Rozmícháme lučinu s česnekem a solí. Krok 4: Rozválíme těsto a pokrájíme na čtverečky.
Na ně lžičkou poklademe náplň z lučiny a přehneme. Krok 5: Pomažeme zase vajíčkem a posypeme strouhaným sýrem, sezamem a pod. Upečeme do zlatova.
Zveřejněno 27. 8. 2015 17:39
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slané chuťovky z listového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WRM4
Nejnovější recepty
Vinná klobása s jablky
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kuřecí stehno a zeleninové pyré (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Dýňové rizoto se žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno 7. 10. 2024 16:01
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno 7. 10. 2024 15:48
Nejnovější články
Velký test pražských jídelen: Na Žižkově je k mání skvělý řízek s bramborami za 120 Kč, nezklamala ani Havelská koruna
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Výrobce kečupů chystá trik na podvodníky. Vykutáleným restauratérům tak zabrání falšovat své produkty
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slaný hruškový koláč s gorgonzolou a ořechy
Swarofka před 13 minutami
Bramboračka č. 3
IvanaK před 3 hodinami
Králík na česneku a hořčici
Danna před 3 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Zaneta24 před 4 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
xmirex před 4 hodinami
Turecké kynuté koláče
danava před 5 hodinami
Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou
danava před 5 hodinami
Zelné placky se škvarky
Brumaire před 5 hodinami
Šlehačková buchta
RadobyPekar před 6 hodinami
Houbová omáčka z praváků
Slanky před 7 hodinami
Komentáře (2)