Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

S příchodem léta pokaždé rapidně stoupne spotřeba ledu i počet použití brček. Ano, stojí za tím osvěžující nápoje, po kterých rádi sáhneme během parných dnů. I při jejich přípravě se však dá chybovat - a zcela zbytečně.

Léto je nerozdělitelně spjato se zmrzlinou, koupačkami, dovolenými, ale také s častým grilováním a ještě častějším popíjením studených nápojů, které nám alespoň na chvilku dodají pocit ochlazení. V čem se dá při jejich přípravě chybovat?

Chyby nejen při přípravě studených nápojů

Pár chybek by se přeci jen našlo, kdy si zbytečně zkracujete dobu, po kterou nápoj vydrží, stejně jako můžete nechtěně přebít (a rozředit) chuť použitých surovin.

  1. Zapomeňte na sklenice, které vezmete z kuchyňské linky a hned do nich začnete připravovat nápoje. Nejprve je vychlaďte - stačí do nich vložit trošku ledu, zakroužit jím v nich a poté ho vyhodit. Díky tomu zůstane nápoj déle studený.
  2. Čistota půl zdraví, proto pozor na čerstvé ovoce, které do nápojů chcete použít. Řádně ovoce omyjte, případně oloupejte, abyste ho zbavili chemie a nečistot.
  3. Nezapomínejte na správné poměry - každý míchaný nápoj má přesně daný poměr surovin, a to včetně perlivé vody, sirupu, džusu nebo alkoholu.
  4. Připravujte jen takové množství, jaké se v brzké době vypije. Studené nápoje nebývají další den již chuťově dobré. Pokud máte přebytek limonády, skladujte ji v lednici a vypijte ji co nejdříve (do druhého dne však bez kousků ovoce i ledu).
  5. Nenechávejte nápoje plné ledu příliš dlouho stát, led v nápojích slouží především k jejich ochlazení. Pokud se všechen rozpustí, nápoj přijde o svou typickou chuť a bude příliš naředěný, tudíž i chuťově mdlý.

Vsaďte na lahodné osvěžení nealkoholickými nápoji, které vás vytrhnou z vedra a dodají vám pocit chladu. Pokud byste si rádi pochutnali na ne příliš sladkém, přesto chutném nápoji, vsaďte na jistotu a připravte si okurkovou limonádu podle videa:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli