Hovězí kližka v ovocné šťávě

Suroviny 4 porce

800 g hovězí kližky
200 ml pomerančové šťávy
150 ml hovězího vývaru+vývar,nebo voda na podlévání
1/2 pomerančové kůry
1/2 lžičky mletého zázvoru
2 malé feferonky
3 velké cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu na rozehřátý tuk dáme restovat nadrobno nakrájenou cibuli.

  2. Až začne cibule zlátnout, přidáme maso nakrájené na větší kostky, nastrouhanou kůru, zázvor a necháme prudce zatáhnout.

  3. Osolíme, mírně opepříme, přidáme feferonky a podlijeme šťávou a vývarem. Přikryté poklicí dusíme slabým varem doměkka. Během dušení malinko podléváme.

  4. Měkké maso se šťávou podle potřeby dochutíme, přidáme prolisované stroužky česneku a necháme projít varem. Podáváme buď s pečivem, nebo s osmaženým bramborem.

Poznámka od kuchařky

Pokud to vydržíme a necháme takto připravené maso uležet do druhého dne, chutě se krásně spojí a je to vážně bašta :-)

Komentáře k receptu Hovězí kližka v ovocné šťávě

  • Anna Kocikova Anna Kocikova (autorka receptu)

    casino:ano,máš pravdu.S bílým pečivem je to opravdu lahoda;-):-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova (autorka receptu)

    Všem děkuji za zájem,potěšilo mě to:-K:-K

    lubinka:brambory byly uvařené den předem ve slupce a poté na větší pánvičce s malým množstvím rozehřátého oleje prudce osmažené po obou stranách do zlatavé barvy:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    rozmarynaH:
    No, záleží na tom, co si jeden každý představuje pod pojmem "chleba":-)
    U tohoto jídla bych, v případě možnosti volby, dal přednost spíše bílému chlebu (pečivu):-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Miquel: No moje řeč a obzvlášť, když je ten chleba ještě čerstvý.:-* +6

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    To musí být dobrota, to určitě udělám, přidávám bodík. Chci se ještě zeptat ty krásně opečené brambory nakrájíš syrové a dáš na plech osolené, nebo k nim ještě něco přidáváš,vypadají taky luxusně:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Pomalu dušené hovězí miluju na jakýkoliv způsob, a k tomu si máčet chleba do omáčky, hmmm :-p:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

  • chocolate chocolate

    Dnes je to tu sama dobrota.Prvne Andrejka, ted Drahuska:-p.
    Budu se opakovat, ale moc by mi chutnalo:yes:.

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí kližka recepty hovězí kližka recept hovězí kližka hovězí na šťávě klizka recept kližka recepty hovězí recepty recepty z hovězí kližky hovězí klizka v ovocné omáčce recepty na hovězi kližku hovězí kližka - recepty pomalu dušena hovězí klížka recepty z hovězí kližka recepty klizka recepty z kližky recept hovězí na štávě recept hovězí klížka recept na hovězí kližku recept na hovězí kližka hovezi s ovocem