Fritole di Carnevale (Benátské koblihy)

cathleen Kuchařka:

Moučníky , Kynuté, Smažené 3 názory

Suroviny

100 g vody
100 g mléka
40 g másla
30 g cukru
vanilkový cukr
2 vejce
strouhaná citronová kůra
1 lžíce rumu
420 g hladké mouky
150 g rozinek
21 g droždí
špetka soli
Na obalení:
cukr písek
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Aspoň 2 hodiny předem do vody, (mimo recept) namočíme rozinky.
    Zvlášť ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme řidší, lepkavé těsto, které necháme asi hodinu kynout.

  2. V menšim hrnci rozehřejeme olej tak, aby se v něm malinký kousek těsta, vhozený na zkoušku, smažil, ale zároveň ne tak moc, aby se olej nepřepaloval.

  3. Na lehce omoučenou desku vykrajujeme lžící malé kousky těsta (v oleji hodně nabydou). Omoučenými prsty hromádku sebereme a vložíme do oleje. Smažíme vždy několik koblížků najednou, pokud se během smažení neotočí samy, pomůžeme jim vidličkou.

  4. Není třeba těsto nějak formovat do kulata, smažením se z těch vložených patvarů vykouzlí většinou docela pravidelné kuličky.
    Usmažené fritole pokládáme na papírový ubrousek, po odsátí tuku obalujeme v cukru.

Poznámka

Viděla jsem dokument o Benátkách v období karnevalu, kde si lidé na ulici pochutnávali na kynuté, smažené sladkosti – fritole. Zkusila jsem recept najít, doporučením pomohla kamarádka a tak jsme, aniž bychom z domu vytáhli paty, mohli ochutnat sladkou specialitu z Benátek.

Recept je, oproti původnímu, trochu upravený. Zároveň mají fritole jiný tvar než ty z dokumentu, které vypadaly jako menší donuty.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 55 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fritole di Carnevale (Benátské koblihy)

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo