Chyby při vaření v přírodě: Nezapomínejte na opatrnost a předem si sepište seznam
Vaření v přírodě má jasně daná pravidla, která není radno podceňovat. Když k jejich podcenění přidáte ještě pár (byť zdánlivě nepodstatných) chyb, může být velký malér na světě. Poradíme, jak se pochybení vyvarovat.
Při vaření v přírodě je potřeba mít neustále na mysli především bezpečnost. Důležité však je také kvalitní, spolehlivé vybavení (třeba kotlík), ale i včasné plánování vaření, abyste s sebou měli vše nezbytné. Vyhnete se tak zklamání.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při vaření v přírodě
Buďte připraveni a nenechte se překvapit nečekanými problémy. S naším výčtem budete vědět, čeho se vyvarovat a jak si užít bezchybný pobyt v přírodě společně s vynikajícím jídlem, které hravě zvládnete připravit i daleko od civilizace.
- Rozdělávání ohně v lese nebo kdekoliv jinde během období extrémního sucha není vůbec dobrý nápad, proto se mu vyhněte a oheň zakládejte pouze na bezpečných místech, abyste neohrozili okolní přírodu, ale ani sami sebe.
- Nedostatek náčiní nelze vždy nahradit, proto se důkladně připravte již doma. Stejně tak myslete na ingredience - bez soli jen těžko uvaříte chutný pokrm. Sestavte si proto přesný seznam vybavení i surovin, které budete brát s sebou.
- Myslete na to, že v jednoduchosti je krása a nebalte naprosté zbytečnosti - opravdu s sebou nepotřebujete několik druhů dresinků nebo pečiva.
- Nepodceňujte dostatečnou tepelnou úpravu (ani s ní příliš neotálejte) v závislosti na pokrmu, abyste si nepřivodili nepříjemné zdravotní obtíže.
- Přizpůsobte vaření v přírodě vašim zkušenostem - nezačínejte žádnými složitými recepty, ale zkuste například připravit klobásky, fazole nebo špízy.
- Nevyužíváte dary přírody = chyba. Zkuste si připravit čaj z maliníkových nebo jahodníkových listů. Vynikající, že? Tak se nešiďte a hýčkejte se i venku.
Tip1: Nezapomínejte s sebou brát dostatek vody, ale také pytle na odpad, které se vám určitě budou hodit, abyste přírodu nechali v její původní, nedotčené kráse.
Tip2: Alobal je dokonalým pomocníkem nejen v kuchyni, ale také při vaření v přírodě. Takové maso nebo brambory připravené v alobalu, to je pochoutka!
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příroda je lékem nejen na duši, proto se k ní chovejme s úctou a respektem. Vaření venku je jedinečným zážitkem a skvělou možností, jak aktivně strávit volný čas s nejbližšími bez ruchu městského života a každodenního spěchu, který nám nesvědčí.
Klasický bramborový guláš hravě zvládnete uvařit v kotlíku i jako začínající outdooroví kuchaři. Připrava je stejná jako ta na plotně, videonávod vám poradí:
Komentáře