Čím je clafoutis jiný než naše bublanina? Rozdíl mezi nimi je patrný na první pohled
Bublanina je starý český recept na nadýchaný moučník. Clafoutis je pro Francouze to samé, co pro nás znamená bublanina. Ačkoliv jde v obou případech o buchtu s ovocem, je rozdíl mezi nimi patrný na první pohled.
Bublanina a clafoutis jsou různé moučníky, které mají společné jen těsto a ovoce. Bublanina je nadýchaná a vysoká, clafoutis má jemné vlhké těsto, podobné palačince. Nevypeckované třešně uvolní při pečení výraznou vůni.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Rozdíl mezi bublaninou a clafoutisem
Odlišnosti jsou vidět na první pohled:
- Česká bublanina se připravuje z piškotového nebo třeného těsta s kypřicím práškem a malými kousky různého ovoce. Výsledkem je nadýchaná jemná buchta s kráterky po ovoci po celém povrchu.
- Francouzský clafoutis obsahuje méně mouky, ale více smetany. Má vlhkou a hutnou strukturu. Na rozdíl od bublaniny se připravuje pouze s třešněmi, které obsahují pecky - ty moučníku dodávají jedinečnou chuť.
Bublaninu podle ověřeného receptu zná každá hospodyňka. S clafoutisem je to horší - proto se můžete podívat na naše video, kde vám ukážeme postup jeho přípravy:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře