Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém na dort zřídne příliš krátkým šleháním, přidáním tekuté ingredience nebo sražením, kdy se tekutina oddělí od tuku. Každý řídký krém se dá zachránit - ale ještě dříve, než jím potřeme dort nebo ho ozdobíme.

Každá začínající cukrářka se už setkala s tím, že krém na dort byl řídký nebo zřídl až po promazání a složení dortu, což se rovná malé katastrofě. Z dortu vytékající řídký nebo sražený krém už nenapravíme, musíme ho z dortu setřít a připravit nový

Co dát do řídkého krému, aby ztuhl

Záleží na druhu krému, který připravujeme:

  • Ušlehaná smetana, která má více než 33 % tuku, se dá nastavit sýrem mascarpone, kouskem hodně povoleného másla nebo ztužovačem šlehačky.
  • Máslový krém je potřeba nahřát na pár minut v mikrovlnné troubě a přešlehat nebo přidat kousek změklého másla.
  • Ovocné krémy, popřípadě krémy s rumem, se rády srážejí - vyšleháme kousek másla s cukrem a sraženou směs do ní po lžičkách přidáváme.
  • Smetanové krémy s tvarohem, kysankou a jogurtem napravíme přidáním pudinku bez vaření a důkladně prošleháme.
  • Řídké krémy nastavíme želatinou, agarem nebo želatinovým ztužovačem, které rozmícháme s trochou směsi, než je vyšleháme s krémem.

Zkuste si podle našeho videa připravit palačinkový dort, k jehož složení do efektní mozaiky potřebujete kvalitně vyšlehaný krém nebo šlehačku s mascarpone:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli