Co dát do řídkého krému, aby zase ztuhl? Záleží na tom, jaký krém připravujeme
Krém na dort zřídne příliš krátkým šleháním, přidáním tekuté ingredience nebo sražením, kdy se tekutina oddělí od tuku. Každý řídký krém se dá zachránit - ale ještě dříve, než jím potřeme dort nebo ho ozdobíme.
Každá začínající cukrářka se už setkala s tím, že krém na dort byl řídký nebo zřídl až po promazání a složení dortu, což se rovná malé katastrofě. Z dortu vytékající řídký nebo sražený krém už nenapravíme, musíme ho z dortu setřít a připravit nový.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co dát do řídkého krému, aby ztuhl
Záleží na druhu krému, který připravujeme:
- Ušlehaná smetana, která má více než 33 % tuku, se dá nastavit sýrem mascarpone, kouskem hodně povoleného másla nebo ztužovačem šlehačky.
- Máslový krém je potřeba nahřát na pár minut v mikrovlnné troubě a přešlehat nebo přidat kousek změklého másla.
- Ovocné krémy, popřípadě krémy s rumem, se rády srážejí - vyšleháme kousek másla s cukrem a sraženou směs do ní po lžičkách přidáváme.
- Smetanové krémy s tvarohem, kysankou a jogurtem napravíme přidáním pudinku bez vaření a důkladně prošleháme.
- Řídké krémy nastavíme želatinou, agarem nebo želatinovým ztužovačem, které rozmícháme s trochou směsi, než je vyšleháme s krémem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Zkuste si podle našeho videa připravit palačinkový dort, k jehož složení do efektní mozaiky potřebujete kvalitně vyšlehaný krém nebo šlehačku s mascarpone:
Komentáře