Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indická kuchyně je vyhlášená svou rozmanitostí, jednoduchostí a sklonem k vegetariánství v jednotlivých regionech. K přípravě moučných, luštěninových a zeleninových jídel se používá výrazné koření a dochucovadla.

Raita je svěží sladkokyselý dip, který se podává ke kořeněným indickým jídlům, aby snížila jejich pálivost. Základem je tučný jogurt a různá dochucovadla, díky kterým se upravuje hustota omáčky. Raita se podává například k taštičkám samosa.

Jak připravit indickou omáčku raita

Raita je omáčka, hustý dip nebo řidší zeleninový salát:

Všechny suroviny pokrájíme najemno a smícháme s jogurtem - hustota záleží na naší chuti. Zeleninu můžeme měnit - použijeme například strouhanou mrkev, zelené nepálivé papričky, červenou řepu. Dip ochutíme hořčičnými semínky, která nasucho opražíme na pánvi a necháme hodinu s omáčkou odležet.

Raitu podáváme k pálivým jídlům, jako je kari či biryani, případně i k plackám naan. Svěží a jemná chuť omáčky slouží ke snížení pálivosti jídla v ústech.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli