

Indická rajta
Suroviny 4 porce
- čínské zelí
- velké rajče
- bílý jogurt 500 ml
- koření garam masala
Postup přípravy receptu
Čínské zelí a rajče pokrájet na jemno, smíchat s jogurtem a okořenit garam masala.
Podáváme jako dresing do tortill nebo na zjemnění k ostrým a výrazným jídlům.
Poznámka od kuchařky
Koření garam masala lze sehnat v běžných obchodech s kořením, má velmi specifickou chuť a bez něho není rajta rajtou :)
Ze stránky vaření.cz
Rajta je populární indický jogurtový salát. Raity jsou směsi hustého plnotučného jogurtu s rozmanitou nasekanou zeleninou. Obvykle je to okurka, lilek, rajčata, brambory, špenát. Lze také použít ovoce.
Saláty jsou rozmanitě kořeněny černými hořčičnými semínky, směsí koření garam masala a zelenými bylinkami jako je kerblík, koriandr, římský kmín, kopr, máta nebo estragon.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Indická rajta
-
Jejda lidi, tak tohle dělám zcela běžně a vůbec jsem netušila, že se to jmenuje Indická rajta
, je to fakt dobrý
-
to vypadá zajímavě, mám uloženo a vyzkouším
-
Zajímavý recept
-
Klariska: Moc děkuji za chválu :)
-
Díky, ty brambory si myslím se ti moc povedly a bylo by škoda, kdyby zapadly
.
-
Klariska: Ty jsem dělala mixem receptů z TopReceptů :) Fotku s komentář jsem přidala k plněným bramborám s kuřecím masem :) http://www.toprecepty.cz/recept/15640-plnene-bramb...
-
Prozradíš recept i na ty zapečené plněné brambory, které dělají rajtě na fotce více než důstojnou společnost, NadezdoIvanovno?
-
jj i u nás garam masala je v jídelníčku pořád
-
Tyhle směsi milujeme a ani nevím, že to je rajta. Jinak garam masala u nás zdomácněl,