Co místo octu do kulajdy? Kyselou chuť je možné nahradit několika ingrediencemi
Kulajda se řadí mezi tradiční české polévky. Přidává se do ní pořádná hrst hub, brambory a smetana, servíruje se se zastřeným vejcem a z koření v ní nesmí chybět kopr. Dochucuje se cukrem a octem, jde to ale i bez něj.
Pro českou kuchyni jsou typické vydatné polévky, které zahřejí v zimě, ale pochutnáte si na nich i v letních dnech - kulajda se řadí mezi jednu z nich. V každé rodině byste určitě našli trochu jiný recept, v pravé kulajdě by se ale měla mísit slaná, sladká i kyselá chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co místo octu do kulajdy
Máte na poctivou kulajdu chuť, ale zrovna teď doma nemáte ocet? Nezoufejte, skvělou kulajdu připravíte i bez něj. Kyselou chuť husté polévce hravě zvládne dodat zakysaná smetana, ale třeba i podmáslí, případně si můžete pomoct citrónovou šťávou; ocet však můžete v kulajdě nahradit i suchým bílým vínem. Pokud si nezakládáte na autentické chuti, ale chcete se prostě jen dobře najíst, polévku uděláte i bez kyselé složky.
Komentáře