Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dančí maso: Poradíme, jak ho zpracovat a na co se nevíce hodí
Zdroj: Freepic.com

Daněk původně pochází z oblasti Malé Asie. Odtud byl dovezen do Evropy jako okrasná zvěř a byl chován jen v oborách. Postupem času se ale rozšířil do našich lesů a my si díky tomu můžeme pochutnat na jeho mase.

Dančí maso je podobné tomu jelenímu, má však výraznější chuť a vůni zvěřiny. I barvou je výraznější, maso je tmavě červenohnědé. Stejně jako ostatní zvěřina se řadí mezi dietní masa, i když oproti jelenovi má o něco více tuku.

Jednotlivé druhy dančího masa a jejich využití

Protože je dančí maso o něco tučnější, nevysušuje se tak rychle jako jiná zvěřina.

Pro inspiraci se můžete podívat na náš videorecept na guláš nebo si projít recepty na zpracování dančího masa.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli