Daňčí ragú

evosheek Kuchař: evosheek

Doba přípravy: asi 90 minut 4 porce Jiné maso 10 názorů

Suroviny

600 g daňčího masa
100 g sádla
100 g slaniny
1 ks cibule
1 ks mrkve
1 ks petržele
kus celeru
2 ks hřebíčky
kousek skořice
1-2 badyány
1 bobkový list
4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
4 kuličky jalovce
1/3 l červeného vína
vývar
brusinkový kompot
třešňová marmeláda
20 g mouky
sůl a pepř
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle opečte kořenovou zeleninu.

  2. Krátce na to přidejte na kostičky nakrájenou slaninu.

  3. Když se nám směs začne lehce připékat, přidejte cibuli.

  4. Když i cibule začne zlátnout, vložte do kastrolu osolené a opepřené daňčí maso. Krátce ho opečte, aby se zatáhlo.

  5. Maso vyjměte, přidejte mouku a zlehka opražte.

  6. Přidejte koření (já používám čajové sítko, které z hotového pokrmu snadno vyjmu), rajčatový protlak a podlijte vínem.

  7. Vložte opět maso a vše jen velmi zvolna duste. Vývar nebo vodu přilévejte dle potřeby.

  8. Přibližně v polovině dušení přidejte brusinkový kompot a marmeládu.

  9. Když maso změkne, nechte vše pod pokličkou deset minut dojít nebo ragú nechte odležet do druhého dne. Podávejte ho s knedlíky.

Poznámka

Do ragú je možné přidat jeřabinový kompot, rybízový nebo meruňkový džem a namísto červeného vína použít víno bílé. Ragú lze dochutit citronovou šťávou. V některých receptech se objevuje citronová a pomerančová kůra. Variant je nespočet, ale podstatné je prolnutí nasládlé, slané a navinulé chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 82 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Daňčí ragú

  • evosheek evosheek(autor receptu)

    martině hor: Díky!:-8

    Odpovědět

  • martina hor martina hor

    A co sůl?;-)

    Odpovědět

  • Fabrizio Fabrizio(neregistrovaný)

    No, já jsem tam nedal tu marmeládu ani kompot. Nevidím důvod. Jsem puvidem Ital a tudíž jsem zvyklý vařit z co nejméně ingrediencí a naopak vyzdvihnout tu hlavní, v tomto případě daňčí maso. Takže jsem pouze podlil vinem, dal protlak a trochu cukru. Ani ne kávovou lžíci. A jídlo bylo moc dobré.

    Odpovědět

  • evosheek evosheek(autor receptu)

    berinka1000: rozumím a opravím.

    Odpovědět

  • berinka1000 berinka1000

    vyzkousela jsem a vyborny, moc chutnalo. Dekuju! Jen jsem nemela celer a vubec to nevadilo. A jen mala poznamka na konec, mozna by bylo dobre doplnitpro zacatecniky do popoisu, kdy dat mouku. Jinak fakt super!!!
    :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Maso z daňka jsem ještě neměla a sotva budu mít. Dělám ragú ze srnčího, skoro stejně, moc nám chutná.:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Divinu ja rada. :yes::-);-)

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Tohle bych si dal s nadšením :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    V Surovinách máš brusinkový a třešňový kompot, v Postupu brusinky a marmeládu. Asi myslíš ne třešňový kompot, ale marmeládu? Jinak tyhle chutě nám moc chutnají. Jedla jsem nedávno guláš z daňka, také tam byly brusinky a bylo to výborné. :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: dančí guláš recepty z daňčího masa ragu danči recepty daňčí maso ragů z daňka daňčí maso recepty daňčí ragú na víně daňčí dančí guláš recept ragú recept recept na danči maso recepty na daňčí maso dančí recept recept na ragu recept na daňčí guláš nejlepší guláš z daňčího recepty na dančí dančí guláš na červeném víně recept na danci

Zapomněl/a jsem heslo