Daňčí ragú
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit chuť, tak snad bude chutnat i vám.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 532 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,05 g |
Tuky | 191,29 g |
Vláknina | 30,55 g |
Cholesterol | 550 mg |
Sodík | 2,51 g |
Sůl | 6,08 g |
Sacharidy | 48,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Na sádle opečeme kořenovou zeleninu. Krátce na to přidáme slaninu.
Krok 3: Když se směs začne lehce připékat, přidáme cibuli.
Krok 4: Když i cibule začne zlátnout, vložíme do kastrolu osolené a opepřené daňčí maso. Krátce ho opečeme, aby se zatáhlo.
Krok 5: Maso vyjmeme, přidáme mouku a zlehka opražíme.
Krok 6: Přidáme koření (já používám čajové sítko, které z hotového pokrmu snadno vyjmu), rajčatový protlak a podlijeme vínem.
Krok 7: Vložíme opět maso a vše jen velmi zvolna dusíme. Vývar nebo vodu přiléváme dle potřeby.
Krok 8: Přibližně v polovině dušení přidáme brusinkový kompot a marmeládu.
Krok 9: Když maso změkne, necháme vše pod pokličkou deset minut dojít nebo ragú necháme odležet do druhého dne. Podáváme s knedlíky.
Zveřejněno 7. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Daňčí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L28W
Moje poznámka
Daňčí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L28W
Nejnovější recepty
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 13 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 13 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 13 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 13 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
vaclavagregrova před 5 minutami
Křehký tvarohový koláč s jahodami
dostaji4 před 1 hodinou
TIP
Přiměřené lívance z Byl jednou jeden král
KiaraK před 1 hodinou
Strouhaný koláč s banánovou náplní
xSarka před 3 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
LucaKnobloch před 11 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Amona před 13 hodinami
Maková náplň
lucyb před 15 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 15 hodinami
Čočková polévka z červené čočky
Kajkajak před 15 hodinami
Zavařené meruňky
Jana2017 před 15 hodinami
Tématické fráze:
dančí guláš,
recepty z daňčího masa,
ragu,
danči recepty,
daňčí maso,
ragů z daňka,
daňčí maso recepty,
daňčí ragú na víně,
daňčí,
dančí guláš recept,
ragú recept,
recept na danči maso,
recepty na daňčí maso,
dančí recept,
recept na ragu,
recept na daňčí guláš,
nejlepší guláš z daňčího,
recepty na dančí,
dančí guláš na červeném víně,
recept na danci
Suroviny:
maso dančí,
sádlo,
slanina,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
koření hřebíček,
skořice,
badyán,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
víno červené,
vývar masový,
kompot brusinkový,
marmeláda třešňová,
mouka,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (14)