Crumble s ovocem: Dobrota, kterou jistě zvládnete podle videonávodu
Crumble s ovocem je levná a velmi jedlá rychlovka, kterou ocení jak kuchař, který nestráví mládí u trouby, tak strávníci. Zkuste tento anglický dezert s drobenkou a možná si ho oblíbíte víc než tradiční české moučníky.
Na anglický crumble s ovocem je potřeba jen několik málo surovin, především tedy ovoce. Můžete zvolit kterékoli (snad jen kromě melounu), a můžete dokonce i smíchat několik druhů dohromady.
Jak upéct crumble s ovocem
Než začnete s přípravou, předehřejte troubu na 180 °C.
- Formu na pečení vymažte silnější vrstvou másla.
- Zvolené ovoce omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- Do misky nasypejte hladkou mouku, k níž můžete přidat nasekané ořechy, ovesné vločky, strouhaný kokos apod. Přidejte také nejlépe třtinový cukr a sypkou směs promíchejte.
- Nakonec přidejte změklé máslo a zpracujte na drobenku.
- K nakrájenému ovoci přidejte lžičku Solamylu, skořici a lžičku cukru a promíchejte. Tuto směs nasypte do vymazané formy a zasypejte drobenkou.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi půl hodiny.
Podávejte se šlehačkou a konzumujte nejlépe ještě horké!
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Komentáře