

Roláda z daňčí plece
Suroviny 1 větší roláda
- 300-400 dančí plec
- 50 g uzené slaniny
- 2 plátky anglické slaniny
- 20 g uzeného bůčku
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- barevný pepř
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička sladké papriky
- 1 větší cibule
Postup přípravy receptu
Daňčí plec pořádně odblaníme, rozkrojíme a přes fólii naklepeme dotenka. Osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem smíchaným s hořčicí. Na upravený a potřený plát položíme plátky anglické, nebo královské slaniny a přidáme špalíček uzeného bůčku. Roládu srolujeme a buď ovážeme potravinářským motouzem, nebo sepneme špejlemi.
Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a když pustí tuk, přidáme nasekanou cubuli. Základ restujeme dohněda. Pak na cibuli a slaninu dáme ze všech stran orestovat roládu, zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a dusíme doměkka. (můžeme použít tlakový hrnec, stačí pak dusit cca 25-30 minut). Když je roláda měkká, vyjmeme ji, šťávu zaprášíme hladkou moukou a provaříme. Nejlepší přílohou je rýže, kterou také můžeme netradične osmahnout na uzené slanině, zalít vodou, osolit a dát péct do trouby.
Poznámka od kuchařky
Recept je můj.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Roláda z daňčí plece
-
Jana Remkova:Hrubá chyba ! Musíš udělat víc!
-
Veronika.Hrozna: No vidíš, nám na druhý den nezbylo!
-
Jana Remkova:Janičko mohu jenom tento receptík doporučit.Vařte o den dříve! Dneska jsme měli roládku odleželou " sonet
na talíři " ! To prošlo to uzený a slaninka masíčkem
-
spagetka:
Ne, nezlobím se
-
Veronika.Hrozna: okamžitě bohužel nelze, až při nové sklizni a prodeji, že bych nyní narazila na český česnek v marketu - chacha
Jana Remkova: nezlobíš se, že je tu rozpoutaná debata o česneku? K receptu to zrovna nepasuje, to je fakt, když tak to vymáznu. -
spagetka:Hele ,dej to sem a okamžitě,nějaký zoufalec /jako třeba já/ to odzkouší.
Už mám toho plný zuby.Kdysi jsem dávala do bramboráku 2 a teď 7 stroužku ,do stejného množství brambor. A byly jako na židovské svatbě. Teď to tam ani není cítit!
-
Veronika.Hrozna: mně právě i ten soused řekl, že to je zřejmě made in china, a to ještě z hodně zaostalý oblasti
čti - http://hobby.idnes.cz/chcete-si-koupit-cesky-cesne...
český česnek prý má být do modra s fialovým nádechem a cítit výrazně po česneku. V době nákupu tak vypadal... pak už zbělal vysycháprý je ještě jeden a to 100% fígl, ale ten lze až v praxi, tak jsem zvědavá a určo se tu o to podělím
-
spagetka: Zdravím Marii Stuartovnu! Tento koupil manžel na trhu,prodavač přísahal že je štiplavý a domácí.Když je tohle domácí česnek,tak já jsem Marie Terezie ! Když ani na rukou není cítit ,že jsem loupala česnek, tak co je to? Nebude to náhodou odrudou ,nebo geneticky upravovaný!
Proč máme všichni problém s tak obyčejnou zeleninou nezbytně nutnou v kuchyni?
-
spagetka: Jenže já ho mám fakt český, vypěstovaný u kámoša na zahradě. Byl nádherný a tvrdý. Teď nějak nemá sílu
-
Děvčata, já koupila na trhu na podzim údajně český česnek, někdy v říjnu, už teď stojí za pendrek, jestli to byl pravý český, tak jsem marie stuartovna, prostě opravdu podvody....
Soused slíbil, že mě naučí poznat pravý český česnek, když jsem mu ukázala to, co mám ve špajzu, tak řekl - tohle fakt českej není, ani španělskej ne, vyhodilas prachy..... já snad na nákup česneku budu posílat souseda odborníka
-
-
Veronika.Hrozna: Jéé, díky moc!!! No vidíš, že to šlo!
Co se česneku týká, já mám český a taky nic moc. Většinou, když jsou uvedeny 2, dávám i 5 stroužků
Díky za foto!!
-
Veronika.Hrozna:Foto přidáno,výborné!
Až na česnek,buhví jakou potvoru vydávající za česnek ,zase mám ! Dala jsem 4 stroužky a je to málo. Já už nevím,jak vařit ! Asi budu všechny počty stroužku násobit minimálně dvěmi.
Očistila jsem 4 stroužky a ani nemám ruce od česneku ? Co to je za česnek?
-
Maso když jsem ráno na to koukla bylo tak nádherné ,opravdu kus kýty jako namalovaný.Takový kousek z daňka mám tak jednou za dva roky. Neměla jsem svědomí z toho udělat plát - dopižlat to! Udělala jsem řízky naklepala pomazala a dala slaninu a uzené.Každý zvlášť jsem umotala ,svázala a už se dusí.
Místo jedné roládky mám 8 malých!
Hodnocení písnu po obědě !
-
Daňka mi ještě nikdo neulovil, ale jelení a kančí ještě mám. A takhle jednoduše chuťově upravené to bude jistě dobré