Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moučkový nebo také práškový cukr je významnou kuchyňskou surovinou. Využijete jej například do krémů, polev a některých těst. Tento cukr se snáze rozpustí a proces přípravy je díky tomu rychlý. Moučkový cukr je též vhodný pro ozdobení některých moučníků, příkladem je bábovka.

Moučkový cukr máme běžně dostupný v supermarketech, proč bychom si ho tedy chtěli připravovat sami doma? Před pečením čerstvě namixovaný moučkový cukr ještě netvoří hrudky, díky tomu se s ním snáze pracuje. I když se vám stane, že si práškový cukr nekoupíte, a jediný, který doma máte, je hrubý cukr krystal, nemusíte se svých pekařských cílů vzdát. Moučkový cukr si podle našeho návodu snadno nachystáte sami.

Domácí moučkový cukr

Provedeme vás jednoduchým postupem rychlé přípravy.

  1. Cukr krystal nasypte do mixéru nebo použijte smoothie maker.
  2. Mixujte cukr, dokud se z něj nezačne prášit.
  3. Pro ještě jemnější strukturu cukr prosejte přes jemné sítko a přesypte jej do nádobky.
  4. Cukr buď hned použijte nebo vhodně skladujte a využijte podle potřeby.

Na co se hodí práškový cukr

Práškový cukr obvykle máme doma v zásobě a přestože častěji sáhneme po cukru krystal, při některých příležitostech je práškový první volbou.

Tip: Pokud chcete připravit něco dobrého a na chuť příjemně sladkého, přitom však nepoužít cukr, v řadě případů se bez něj obejdete a můžete jej nahradit například sladkým ovocem nebo přírodními či umělými sladidly.

Přejeme příjemné pečení.

Komentáře

Další tipy a triky