Domácí moučkový cukr si připravte podle videonávodu. Bude jemný jako čerstvý sníh
Moučkový nebo také práškový cukr je významnou kuchyňskou surovinou. Využijete jej například do krémů, polev a některých těst. Tento cukr se snáze rozpustí a proces přípravy je díky tomu rychlý. Moučkový cukr je též vhodný pro ozdobení některých moučníků, příkladem je bábovka.
Moučkový cukr máme běžně dostupný v supermarketech, proč bychom si ho tedy chtěli připravovat sami doma? Před pečením čerstvě namixovaný moučkový cukr ještě netvoří hrudky, díky tomu se s ním snáze pracuje. I když se vám stane, že si práškový cukr nekoupíte, a jediný, který doma máte, je hrubý cukr krystal, nemusíte se svých pekařských cílů vzdát. Moučkový cukr si podle našeho návodu snadno nachystáte sami.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Domácí moučkový cukr
Provedeme vás jednoduchým postupem rychlé přípravy.
- Cukr krystal nasypte do mixéru nebo použijte smoothie maker.
- Mixujte cukr, dokud se z něj nezačne prášit.
- Pro ještě jemnější strukturu cukr prosejte přes jemné sítko a přesypte jej do nádobky.
- Cukr buď hned použijte nebo vhodně skladujte a využijte podle potřeby.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na co se hodí práškový cukr
- Práškový cukr rádi používáme na pocukrování moučníků. Občas oceníme jeho schopnost zamaskovat drobné chyby našich výtvorů např. špatně vyklopený nebo dokonce příliš tmavý moučník.
- Práškový cukr má své místo i v různých krémech a nepečených dezertech. Krystalky by nám "skřípaly" mezi zuby, ale naopak jemný prášek umocní chuť našich dobrot.
Tip: Pokud chcete připravit něco dobrého a na chuť příjemně sladkého, přitom však nepoužít cukr, v řadě případů se bez něj obejdete a můžete jej nahradit například sladkým ovocem nebo přírodními či umělými sladidly.
Komentáře