Soba nudle a udon nudle: Tradiční asijská příloha, kterou prostě musíte ochutnat
Dlouhé nudle jsou nezbytnou součástí asijských pokrmů. Vkládají se do polévek, do salátů a jarních závitků, nebo se smaží spolu s masem a zeleninou. Nudle se vyrábí z pšenice, pohanky, rýže, škrobu či fazolí.
Asijské nudle mají díky škrobu odlišnou konzistenci než klasické těstoviny, ale zase mají výraznější chuť - a to i díky přidaným ingrediencím. Kromě pšeničných, škrobových a rýžových nudlí patří mezi ty nejvíce oblíbené pohankové nudle.
Co jsou soba nudle
Soba nudle jsou japonské těstoviny z pohankové mouky, které se podobají špagetám. Na jejich plochém tvaru totiž ulpí více omáčky než na kulatých nudlích. Používají se všude tam, kde jiné asijské nudle. Ačkoliv jejich šedohnědá barva není pro oko tak příjemná jako bílá a žlutá barva nudlí, vše vynahrazují svou osobitou chutí. Japonci je konzumují převážně zastudena.
Co jsou udon nudle
Udon nudle pocházejí z Číny. Vyrábí se z pšenice a vody a neobsahují vejce. Na rozdíl od jiných nudlí jsou poměrně silné, mají tloušťku i 0,5 cm a tím se podobají italským makarónům. Můžeme si je koupit předvařené nebo suché, ale s delší dobou vaření. Nudle mají vysokou nasákavost, proto se hodí pro konzumaci zatepla - v polévkách, omáčkách a ve smažených jídlech.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Tlusté japonské nudle udon: Skvěle nasáknou chuť vývaru nebo omáčky, ale nepsaným zákonem je, že je musíme srkat
Pohanková mouka je skvělou surovinou pro domácí pečení. Vyzkoušejte oblíbené recepty na chléb, lívance a palačinky
Usmažit čínské nudle je skutečně snadné. Nevěříte? Pojďte si připravit jednu porci s námi
Komentáře