Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémy na dort se připravují z mnoha surovin - z másla, moučkového cukru, pudinku, žloutků, tvarohu, kakaa nebo čokolády a různých dochucovadel. Existují i výborné krémy, které se skládají jen ze dvou ingrediencí.

Současná doba s sebou nese spěch, netrpělivost a mnohdy i neznalost. Mladým maminkám se už nechce stát u složitých příprav na dortový krém, i když mají k dispozici moderní roboty a šlehače. Některé krémy ze dvou surovin jsou skvělé.

Jak připravit ganache - čokoládový krém ze 2 surovin

Příprava krému je naprosto jednoduchá, ale je lepší ji udělat jeden den předem:

  • 1 díl čokolády s minimálně 50 % tuku (vhodnější je 60 %–70 %)
  • 2 díly tučné smetany s minimálně 33 % tuku

Smetanu zahřejeme k varu, odstavíme ji a vmícháme na kostičky rozlámanou čokoládu. Metličkou krém vymícháme dohladka a necháme ztuhnout v lednici. Druhý den necháme směs chvíli povolit a pak ji vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny, která se velmi podobá pařížské šlehačce.

Pevnější krém připravíme rozpuštěním většího množství čokolády - na jeden díl čokolády až 1–1,5 dílu smetany. Pokud nám bude krém připadat hořký, můžeme ho mírně dosladit.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli