Piškotový dort s ganache

Suroviny

6 vajec
180 g cukru
180 g hladké prosáté mouky (když dělám kakaový, dám 150g mouky a 50 g kakaa)
6 lžic oleje
špetka soli
Poleva:
50 ml smetany ke šlehání
1 celá čokoláda
1. krém:
1 smetana ke šlehání
1 čokoláda tmavá
1 máslo
2. krém:
1 smetana ke šlehání
1 bílá čokoláda
1 máslo

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a pořádně zašleháme. Potom přidáváme vždy 1 žloutek a 1 lžíci oleje a prošleháme.
    Nakonec na nejnižší otáčky všleháme prosátou mouku.

  2. Krémy: Zahřejeme smetanu, přidáme čokoládu. Pořádně promícháme, aby se tuk z čokolády spojil se smetanou. Případně použijeme tyčový mixér a trochu rozmixujeme. Dáme vychladit do lednice. Ušleháme máslo a pomalu přilijeme směs ze smetany a čokolády, pořádně vyšleháme do hustého krému.
    .

  3. Poleva ganache: Zahřejeme trochu smetany, přidáme nalámanou čokoládu. Necháme rozpustit, mírně vychladit a polijeme vychlazený dort.

Komentáře k receptu Piškotový dort s ganache

  • Napalsko Napalsko (autorka receptu)

    Eja57: děkuji :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Je krásný:yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Napalsko Napalsko (autorka receptu)

    casino: Děkuji , moc si toho vážím,že se vám líbí :-) . To mixování a šlehání jsem už v receptu opravila :-). Jak jsem to psala na mobilu tak nějak mi to uteklo :-( ;-)
    Když se mi udělali oka od čokolády na smetaně tak ponorným mixérem jsem to projela jen dvouma otočkama a bylo ganache krásně čisté. To mám zkušenost od cukrářky :-).

    Odpovědět

  • Napalsko Napalsko (autorka receptu)

    MamlajdaD: Děkuji ,moc si toho cením,že se vám líbí . To byl asi jeden z mých nejlépe nazdobených dortů co jsem v poslední době dělala. Příště vyfotím i fotopostup a přidám i fotky :-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    casino: No já jsem způsob výroby nezkoumala, protože dort péct nebudu, sladké je pro mně tabu, a i když trochu občas "zhřeším", tak dort by už byl moc velký hřích. :-( Navíc pro jednoho dělat dort? Ale je fakt nádherný, jako od cukráře! ;-) Zatím nejhezčí výtvor autorky. Když se podíváte na její recepty, tak tam má docela hezké věci, ;-):-8 ale toto je fakt dokonalé!! Škoda, že autorka nepřidala i fotopostup, tak jako u ostatních svých výrobků. Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Jj, nádherný... :-K
    Běžně se nalámaná čokoláda rozpouští v horké šlehačce takřka volně, příp. se směs trošku zamíchá :yes:
    Sice nevím, jak se ganache zachová při mixování (a zkoušet to nebudu), ale přijde mi že autorka nerozlišuje mezi šleháním vs. mixováním :-(

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Je nádherný! :yes::-K<3:-D

    Odpovědět