Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co je součástí koření Garam masala. Tato směs strávníky příjemně zahřeje
Zdroj: Pixabay, László Bartucz

Jihoasijské země, hlavně Indie a Pákistán, používají velmi voňavé a pikantní směsi koření, díky kterým je jejich kuchyně proslulá. Jedním z nich je Garam masala, směs podporující trávení a tudíž zahřívající organismus.

Domácí směsi se samozřejmě liší dům od domu, a stejně tak se liší v různých regionech. My většinou používáme komerčně připravené a předem namíchané směsi. Jejich výhoda je, že směs od jednoho výrobce chutná vždy stejně. Pokud má někdo na některou složku alergii nebo rád experimentuje, může si svou směs namíchat podle našeho staršího článku.

Co obsahuje Garam masala

V oblíbené směsi se nachází tyto složky:

Může ale obsahovat navíc i badyán, zázvor, černý kardamom a muškátový květ

Oblíbeným zahřívacím kořením se ochucují nejen masitá jídla, ale i jídla vegetariánská (luštěniny, vejce, zelenina), přidává se také do dipů a dalších pokrmů. 

Inspirovat se můžete třeba videoreceptem na vajíčkovo-hráškové kari, který jsme pro vás natočili.

 

Komentáře

Další tipy a triky