Guláš z bedel je báječné jídlo z čerstvých hub: Vychutnejte si je, dokud rostou
Houbový guláš si může připravit i vegetarián. Omáčka neobsahuje maso, jen houby, přesto je velice chutná a vydatná. Svou roli zde hraje orestovaná cibule, tvrdé houby a koření, které jí dodá výraznou chuť.
Na houbový guláš použijeme pouze tvrdé houby - hřiby, křemenáče, lišky nebo bedly, z kterých můžeme připravit i falešnou dršťkovou polévku. Výhodou bedel je absence dužniny, která u jiných hub lidi odrazuje, protože je v jídle příliš měkká.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit guláš z bedel
Bedly očistíme a odstraníme tvrdé nohy (třeně), které ani vařením nezměknou:
- Houby pokrájíme na menší kousky (připravíme jich víc, hodně slehnou). Na sádle orestujeme cibuli, zpěníme mletou červenou papriku a vsypeme houby.
- Směs osolíme, přidáme kmín a pepř a vše opatrně mícháme, dokud houby nepustí vodu a nezačnou se dusit. Podlijeme je trochou vody nebo vývaru.
- Do guláše můžeme přidat lisovaný česnek, špetku chilli pro výraznější chuť a houbové koření pro lepší aroma (bedlový prášek je ideální volbou).
- Hotový guláš zahustíme troškou mouky, rozmíchané ve vodě. Nesmíme to s ní přehnat, aby nebyla šťáva příliš moučnatá.
Když rostou houby, nosíte je také domů ve velkém? Nemusíte z nich dělat jen řízky, vyzkoušejte báječný houbový guláš podle našeho videa. Nejlepší je s čerstvým pečivem, s knedlíky nebo s těstovinami:
Komentáře