Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věděli jste, že každá sněhová vločka je orgininál? Jedinečnou sněhovou vločku můžete nabídnout i svým blízkým
Vlastní foto

Sněhové vločky k Vánocům patří. Je v nich zakleto kouzlo zimy, sněhových radovánek i dětské radosti. Věděli jste, že žádná vločka není stejná jako druhá? Jednu můžete připravit jednoduše v kuchyni, jako originální občerstvení pro své blízké.

Možná vás pečení cukroví vůbec neláká, a přesto byste chtěli něco snadného připravit na vánoční stůl? Rozhodujete se mezi sladkým nebo slaným? Zkuste vánoční sněhovou vločku.

Co potřebujeme na sněhovou vločku?

Netřeba žádných složitostí, je to jednoduché pečení. Všechno to jsou ingredience, které se jistě najdou ve vaší domácnosti:

  • listové těsto
  • náplň:
  1. sladká – skořicová (máslo, cukr, skořice) nebo třeba domácí nutella
  2. slaná – kečup, uzenina, sýr

Jak vytvoříme vločku?

Potřebujeme váleček (či předem rozválené těsto), hrnek, ostrý nůž. Koleda nebo vánoční film, puštěný při této činnosti, nejsou na škodu:

  1. Listové těsto rozválíme a připravíme čtverce cca 25x25 cm (aspoň 3).
  2. Těsto potřeme vybranou náplní a přikryjeme přes sebe. Opakujeme podle počtu čtverců.
  3. Z těsta vykrojíme kruh o průměru cca 25 cm. Tip: pokud se vám krásný kruh nedaří, vyzkoušejte obkreslit talíř či hrnec
  4. Doprostřed kruhu postavíme hrnek.
  5. Řežeme již na pečicím papíru a od hrnku směrem ven, aby vnikl sudý počet klínků.
  6. Vezmeme vždy dva sousední klínky, stočíme je dovnitř a spojíme na vnější straně kruhu.
  7. Vločku potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby.
  8. Pečeme podle návodu na 210 °C po dobu cca 15-20 minut dozlatova. Tip: z odřezků udělejte kuličky, které rozmáčknete o pečicí papír. Vzniknou lahodné bochánky.

Sněhová vločka, stromeček či kapr?

Že je nádherná? A počkejte, až ji upečete a ochutnáte. Můžete vyzkoušet podobným způsobem vytvořit stromeček nebo třeba klasického kapra. Pokud milujete snadné recepty z listového těsta, vyzkoušejte tyčinky podle videoreceptu nebo navštivte náš receptář.

 

 

 

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky