Horkovzdušná fritéza: Chutné moučníky díky ní hravě zvládnete levou zadní
Horkovzdušná fritéza má mnoho funkcí. Jednou z nich je pečení - připravíte v ní maso, zapékané pokrmy, ale také nadýchané a chuťově vynikající moučníky. S našimi tipy se vám jistě povedou hned napoprvé.
Příprava sladkých moučníků v horkovzdušné fritéze není o nic náročnější než v troubě; právě naopak. Nemusíte čekat dlouhou dobu na rozehřátí, připravená je totiž vmžiku. Přinášíme vám tipy, jak na moučníky z horkovzdušné fritézy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit moučníky v horkovzdušné fritéze
Žádné strachy, protože, jak se říká, v jednoduchosti je krása. A zde to platí dvojnásob. Ve fritéze snadno upečete muffiny, bábovičky i zapékané moučníky.
- Jedinou úpravou receptu je množství. Do horkovzdušné fritézy se logicky nevejde tolik těsta jako do trouby, a tak je potřeba zmenšit jeho množství.
- Využívejte formy vhodné do horkovzdušné fritézy nebo papírové košíčky.
- Horkovzdušnou fritézu předem krátce předehřejte a mějte na paměti, že moučníky se v ní pečou v rozmezí 160–180 °C.
- Nejen u moučníků je potřeba připravovanou dobrotu hlídat - minimálně v polovině pečení a ke konci zkontrolujte, v jakém je pochoutka stavu.
- Pokud se vám moučník seshora připéká, stačí ho zakrýt alobalem. Ochrání povrch moučníku a ten se bude moci kompletně propéct bez připálení.
Tip: Nezapomínejte na to, na jakém principu horkovzdušná fritéza funguje. Aby se vaše moučníky pořádně propekly, musí kolem nich správně cirkulovat vzduch.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké moučníky z horkovzdušné fritézy máte nejraději? My osobně nedáme dopustit na rychlé muffiny s kousky čokolády, které se doslova rozplývají v ústech. I vy si je můžete snadno připravit podle následujícího videoreceptu. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře