Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit tmavou jíšku? S použitím jednoduchých rad to zvládnete
Zdroj: freepik

Nevíte, jak na tmavou jíšku? Máme pro vás jednoduché rady na její přípravu. Tato jíška má výraznou chuť a barvu, výborně se hodí k výrobě tmavších polévek a omáček. Oceníme ji při vaření guláše.

Příprava tmavé jíšky zabere jen o trochu více času než příprava světlé. Její chuť je zřetelně výraznější. Dá se připravit z jakéhokoliv tuku, ale zvlášť vhodné je sádlo, protože lépe vydrží delší tepelnou úpravu. Tmavou jíšku sice necháme zhnědnout, ale hlídáme ji. Připálit se nesmí, protože by zhořkla.

Jak na tmavou jíšku

Příprava je stejná jako u světlé jíšky. Potřebujeme na ni tuk a mouku.

  1. Tuk si v hrnci nebo v pánvi rozehřejeme a pak teprve přisypeme mouku.
  2. Mícháme do zhnědnutí, poté ihned odstavíme z plotny.

     

Pro lepší barvu jíšky

Vyzkoušejte naši radu, která dodá tmavé jíšce ještě lepší barvu, aniž by zhořkla.

  1. Při smažení  mouky ( než začne hnědnout) přisypeme trochu moučkového cukru.
  2. Aby se cukr nepřipálil, musíme neustále míchat. Pak jíšku dokončíme obvyklým způsobem.

Připravujete také doma tmavou jíšku? A do jakých omáček nebo polévek ji přidáváte? Můžete nám napsat své tipy do komentářů pod článkem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky