Jak připravit tmavou jíšku? S použitím jednoduchých rad to zvládnete
Nevíte, jak na tmavou jíšku? Máme pro vás jednoduché rady na její přípravu. Tato jíška má výraznou chuť a barvu, výborně se hodí k výrobě tmavších polévek a omáček. Oceníme ji při vaření guláše.
Příprava tmavé jíšky zabere jen o trochu více času než příprava světlé. Její chuť je zřetelně výraznější. Dá se připravit z jakéhokoliv tuku, ale zvlášť vhodné je sádlo, protože lépe vydrží delší tepelnou úpravu. Tmavou jíšku sice necháme zhnědnout, ale hlídáme ji. Připálit se nesmí, protože by zhořkla.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na tmavou jíšku
Příprava je stejná jako u světlé jíšky. Potřebujeme na ni tuk a mouku.
- Tuk si v hrnci nebo v pánvi rozehřejeme a pak teprve přisypeme mouku.
- Mícháme do zhnědnutí, poté ihned odstavíme z plotny.
Pro lepší barvu jíšky
Vyzkoušejte naši radu, která dodá tmavé jíšce ještě lepší barvu, aniž by zhořkla.
- Při smažení mouky ( než začne hnědnout) přisypeme trochu moučkového cukru.
- Aby se cukr nepřipálil, musíme neustále míchat. Pak jíšku dokončíme obvyklým způsobem.
Připravujete také doma tmavou jíšku? A do jakých omáček nebo polévek ji přidáváte? Můžete nám napsat své tipy do komentářů pod článkem.
Komentáře