Houbové řízky z horkovzdušné fritézy: Připravte si houby ve znatelně lehčí podobě
Horkovzdušná fritéza je velkým pomocníkem hlavně pro ty, kteří si rádi dopřejí smažená jídla, ale nechtějí je mít nasáklá tukem. Příprava takových jídel je ve fritéze o poznání jednodušší i zdravější. Co zkusit houbové řízky?
S houbařskou sezónou jdou ruku v ruce oblíbené houbové recepty - ať už máte nejraději omáčky, směsi na topinky nebo bedly na kmíně, nikdy nesáhnete vedle. Abyste však řízky z hub připravili zdravěji, zkuste je udělat v horkovzdušné fritéze.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit houbové řízky v horkovzdušné fritéze
Buďte bez obav, na přípravě řízků z hub není nic složitého, stejně tak ani na jejich tepelné úpravě v horkovzdušné fritéze. Stačí dodržet pár kroků a dobrota je hotová.
- Pečlivě očištěné houby nakrájejte na zhruba 1 cm silné plátky.
- Plátky hub následně obalte v klasickém trojobalu, tedy v mouce, v rozšlehaných osolených vejcích a nakonec ve strouhance. Trojobal lze také obměňovat - do vajec přidat sušený česnek nebo bylinky, do strouhanky zase strouhaný sýr.
- Obalené houbové řízky pak za pomoci mašlovačky potřete olejem z obou stran, případně použijte olej ve spreji a ihned je vložte do horkovzdušné fritézy.
- Ve fritéze pak řízky připravujte při 200 °C dozlatova, kdy je v polovině doby otočte. Doba přípravy se liší podle typu vaší horkovzdušné fritézy, obecně se však doporučuje alespoň 7 minut z každé strany. Houby pravidelně kontrolujte.
Tip: Houby nesolte předem - sůl z nich totiž vytahuje vodu, a tak by se na jejich plátcích neudržel trojobal a při "smažení" by z hub sjížděl. Osolte proto rozšlehaná vajíčka a po obalení houby ihned tepelně upravte. Udělat můžete také těstíčko k obalování z mouky, vajec a soli. To vám usnadní a o jeden krok zkrátí přípravu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Máte nějaký svůj tajný trik, jak udělat houbové řízky ještě lepšími? Podělte se s námi v komentářích a pokud máte raději lehčí úpravu hub, zkuste bedly na kmíně. Jejich přípravou vás krok za krokem provede náš názorný videorecept. Dobrou chuť.
Komentáře