Hraběnčiny řezy: Upečte si tuto populární jablečnou klasiku podle videoreceptu
Hraběnčiny řezy v sobě kombinují lahodné těsto, jemnost bílkového sněhu a křupavou horní vrstvu. Díky jablkům a skořici dovedou v naší domácnosti vykouzlit příjemnou podzimní atmosféru. Oblíbené řezy je snadné připravit, ale přesto působí i chutnají slavnostně.
Chcete vytvořit moučník, který bude elegantní, slavnostní a přitom stále snadný na přípravu? Pak jsou pro vás klasické hraběnčiny řezy výbornou volbou. Můžete do nich využít domácí jablka, kterých je na podzim dostatek, a vaši kuchyň jemně provoní skořice. Možná se přesunete ve vzpomínkách do chvil, kdy vám tento nezapomenutelný moučník připravila vaše babička.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit hraběnčiny řezy
Pojďte si s námi připravit skvělé hraběnčiny řezy, s postupem vám pomůže videonávod i přehledný popis.
- Jaké budete potřebovat suroviny? Na těsto pro jeden plech řezů si připravte 400 g hladké mouky, 250 g Hery, 4 žloutky, 150 g moučkového cukru a 3/4 kypřicího prášku do pečiva. Dále budete potřebovat 4 velká jablka, 1 vanilkový cukr, 1–2 lžíce cukru krupice (množství cukru si upravte podle toho, jak jsou jablka kyselá), mletou skořici (množství podle chuti) a 4 bílky.
- Nejprve prosejte do mísy hladkou mouku spolu s práškem do pečiva.
- Přidejte na kousky nakrájenou změklou Heru.
- Oddělte od sebe žloutky a bílky, do mísy dejte pouze žloutky.
- Přisypte 150 g moučkového cukru, rychle vše promíchejte a ručně vypracujte těsto.
- Z těsta odložte v sáčku nebo v potravinářské fólii jednu třetinu na hodinu do mrazničky. Zbylé těsto nechte odpočinout v ledničce, zabalte je také do fólie. Mezitím si nachystejte další ingredience.
- Připravte si nahrubo nastrouhaná jablka a vyšlehejte tuhý sníh z bílků.
- Vyjměte těsto z ledničky a rozválejte ho na tenko. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem, případně na vymazaný plech.
- Na těsto rozprostřete nastrouhaná jablka, posypte je skořicí a vanilkovým cukrem.
- Na jablka rozprostřete našlehaný tuhý sníh.
- Na horní vrstvu řezů ještě nahrubo nastrouhejte poslední třetinu těsta z mrazničky.
- Řezy upečte v předehřáté troubě při teplotě 180 °C pěkně dozlatova, počítejte s časem přibližně 35–40 minut.
- Upečené řezy nechte zcela vychladnout a teprve potom je krájejte.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Přejeme dobrou chuť, tentokrát s jemnou vůní skořice.
Komentáře