Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tiramisu je italský moučník z cukrářských piškotů, politých kávou, které potíráme vysokou vrstvou mascarpone, ušlehaného s cukrem a se žloutky. Pro milovníky jahod můžeme připravit báječné ovocné tiramisu.

Jahodové tiramisu má se svým originálním protějškem mnoho společného - piškoty a výbornou náplň z mascarpone. Pokud se obáváme syrových žloutků, vynecháme je. Tiramisu tím nezkazíme a budeme mít lepší pocit, že chráníme své zdraví.

Jak připravit jahodové tiramisu

Postupujeme v několika jednoduchých krocích:

  • Jahody rozmixujeme s trochou cukru a citrónové šťávy. Množství jahod nemusíme řešit - ze zbylého pyré připravíme chutnou zmrzlinu nebo nanuky.
  • Mascarpone ušleháme s 33% smetanou a se lžicí moučkového cukru do jemného krému a přimícháme do něj na kousky pokrájené jahody.
  • Do skleněné nebo porcelánové formy vkládáme piškoty, krátce namočené do jahodové dřeně. Vytvoříme jednu vrstvu, kterou potřeme polovinou krému.
  • Na krém položíme druhou vrstvu namočených cukrářských piškotů a na ně naklademe zbylý krém a uhladíme. Povrch pokapeme jahodovým pyré.
  • Formu vložíme do ledničky a druhý den dezert ozdobíme jahodami. Servírujeme ho se lžícemi a jíme z formy nebo ho servírujeme v mističkách.
Do jahodového pyré můžeme pro lepší chuť přidat jahodový sirup, třešňový likér maraschino nebo třešňovou pálenku.

 

Komentáře

Další tipy a triky