Jahodové tiramisu připraví i začátečník. Na to pravé na chvíli zapomenete
Tiramisu je italský moučník z cukrářských piškotů, politých kávou, které potíráme vysokou vrstvou mascarpone, ušlehaného s cukrem a se žloutky. Pro milovníky jahod můžeme připravit báječné ovocné tiramisu.
Jahodové tiramisu má se svým originálním protějškem mnoho společného - piškoty a výbornou náplň z mascarpone. Pokud se obáváme syrových žloutků, vynecháme je. Tiramisu tím nezkazíme a budeme mít lepší pocit, že chráníme své zdraví.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit jahodové tiramisu
Postupujeme v několika jednoduchých krocích:
- Jahody rozmixujeme s trochou cukru a citrónové šťávy. Množství jahod nemusíme řešit - ze zbylého pyré připravíme chutnou zmrzlinu nebo nanuky.
- Mascarpone ušleháme s 33% smetanou a se lžicí moučkového cukru do jemného krému a přimícháme do něj na kousky pokrájené jahody.
- Do skleněné nebo porcelánové formy vkládáme piškoty, krátce namočené do jahodové dřeně. Vytvoříme jednu vrstvu, kterou potřeme polovinou krému.
- Na krém položíme druhou vrstvu namočených cukrářských piškotů a na ně naklademe zbylý krém a uhladíme. Povrch pokapeme jahodovým pyré.
- Formu vložíme do ledničky a druhý den dezert ozdobíme jahodami. Servírujeme ho se lžícemi a jíme z formy nebo ho servírujeme v mističkách.
Do jahodového pyré můžeme pro lepší chuť přidat jahodový sirup, třešňový likér maraschino nebo třešňovou pálenku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře