Lemon curd: Osvěžující citrónový krém připravíte podle videa
Krémová a přitom osvěžující marmeláda či krém? Tak přesně takový je lemon curd. Vyrábí se z citrónů a hodí se skvěle jako marmeláda na palačinky či tousty, jako náplň do koláčů nebo třeba do jogurtu. Možností je mnoho a je jen na vás, kam tento skvělý krém použijete. Jeho příprava je velmi snadná.
Pokud hledáte novou inspiraci a vybíráte, co nového a neobvyklého můžete vyzkoušet, máme pro vás skvělý tip na dokonalý krém, který si hned zamilujete. Přesně takový je lemon curd. Překvapí vás svou jednoduchou přípravou, kterou podle našeho videonávodu hravě zvládnete.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit lemon curd
Máme pro vás připravený postup:
- Nejprve citróny pořádně omyjte a nastrouhejte 7 g citrónové kůry.
- Vymačkejte 125 ml šťávy z citrónů.
- Poté připravte 4 žloutky a 3 celá vejce, dejte do misky a rozmixujte.
- K vyšlehané směsi přidejte 250 g cukru, citrónovou kůru a znovu rozmixujte.
- Přidejte citrónovou šťávu a vyšlehejte.
- Pak dejte do hrnce na vodní lázeň a směs šlehejte do teploty 76 °C nebo do té doby, než směs zhoustne na konzistenci pudinku.
- Po zhoustnutí do směsi přidejte 75 g másla a promixujte tyčovým mixérem.
- Nalévejte do čistých skleniček.
Podívejte se na další možnosti využití lemon curd:
Vyzkoušejte a dejte nám do komentáře vědět, jak se vám lemon curd povedl.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 15 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Video poradí, jak připravit dokonale hladký karamel. Stačí dodržet dvě důležité zásady a výsledek bude perfektní
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Jak připravit sázená vejce neboli volská oka? S námi je i začátečníci zvládnou dokonale
Komentáře