Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečené dezerty do skleničky jsou bezvadným pohoštěním pro nečekané návštěvy, jelikož je na ně potřeba pouze pár surovin, máte je hotové vcukuletu a všem chutnají. Sladké jahody skvěle doplní lehce kyselejší zakysaná smetana a svěží mentolová chuť lístků máty.

Jahody v dezertech evokují slunečné léto, které je již pomalu za dveřmi. Pokud máte možnost koupit sladké jahody už nyní, tak se pusťte do následujícího dezertu. Jestliže však čekáte na své vlastní jahody ze zahrádky, tak si recept uložte do oblíbených, a vraťte se k němu, až přijde vhodný čas.

Jahodovo-mátový nepečený dezert ze zakysané smetany

Na 4 skleničky dezertu si přichystejte 250 g jahod, 10 sněhových pusinek, 200 ml zakysané smetany, 200 ml smetany ke šlehání, 20 lístků máty, 2 lžičky moučkového cukru.

  • Mátové lístky operte ve studené vodě a nechte okapat. Následně je nakrájejte na co nejmenší kousky. Pokud máte hmoždíř, je možné mátu rozmělnit v něm.
  • Smíchejte s cukrem a přidejte zakysanou smetanu. Smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuha.
  • Na dno sklenice rozdrobte sněhové pusinky. Skvěle ale poslouží i máslové sušenky.
  • Dále do sklenice vrstvěte mátovou smetanu, nakrájené jahody, šlehačku a sněhové pusinky či sušenky.
  • Poslední vrstvu krásně nazdobte. Použít můžete kromě jahod, nerozdrcených pusinek a mátových lístků například i čokoládu nastrouhanou na hoblinky nebo cukrářské zdobení.

Pokud byste přeci jenom chtěli připravit spíše pečený moučník se zakysanou smetanou a jahodami, vyzkoušejte třeba piškotové řezy zalité želatinou podle následujícího videoreceptu. Příprava je sice lehce složitější, zato se však budete olizovat až za ušima.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli