

Osvěžující nepečená bábovka
Suroviny
- 250 g tvarohu
- 1 zakysaná smetana
- 1 smetana ke šlehání
- cukr dle chuti
- želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker
- 1 vanilkový cukr
- piškoty
- rybíz borůvky lesní jahody (drobnější ovoce)
Postup přípravy receptu
Smetanu ke šlehání vyšleháme do tuha.
Ztužovač důkladně vymícháme se 100 ml vlažné vody a ihned do něho po částech přidáme ušlehanou šlehačku.
Smícháme tvaroh, zakysnaou smetanu, cukry a přimícháme šlehačku.
Formu vyložíme potravinářskou folií a nalijeme do ní polovinu směsi, poklademe piškoty a ovocem (já jsem použila směs drobnějších lesních a zahradních plodů.
Na ovoce nalijeme druhou půlku tvarohovo-smetanové směsi a opět poklademe vrstvou piškotů.
Přikryjeme folií a necháme ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Mám skleněnou formu a z té mi to šlo špatně vyklopit, proto jsem při druhém pokusu použila folii.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Osvěžující nepečená bábovka
-
Super!
-
Majka8: ze skleněné formy se mi to bez folie špatně vyklápělo
-
..musí se to vykládat folií
Nikdy jsem to do nepečených nedávala
-
Tedy až na to vykládání formy folií bych si troufla tu lahodu vyzkoušet
-
-
Tak to vypadá super
-
To je luxusní !!!
-
-