Jahodové řezy se smetanou a želatinou

Suroviny

Piškot na velký plech:
25 dkg cukru krystal
15 dkg hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
5 žloutků a bílky na sníh
5 polévkových lžic horké vody
Krém:
2 zakysané smetany
1 smetana ke šlehání
moučkový cukr dle chuti
Na ozdobení:
jahody
2 sáčky želatiny Dr.Oetker

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, žloutky, horká voda se ušlehá do pěny, opatrně po troškách přisypáváme hladkou mouku, smíchanou s práškem do pečiva, nakonec pomalu vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu s vyšším okrajem. Pečeme do zrůžovění, cca 10 min., dle typu trouby.

  2. Po upečení necháme piškot vychladnout. Mezitím připravíme krém. Smetanu ušleháme do tuha, pomalu do ní vmícháme kysané smetany a osladíme moučkovým cukrem dle chuti. Krém natřeme na vychladlý piškot a ozdobíme jahodami.

  3. Nakonec přelijeme želatinou, kterou jsme připravili dle návodu. Necháme ztuhnout. nejlépe do druhého dne.

Poznámka od kuchařky

Ovoce můžete dát, jaké kdo má rád, může být i mražené či kompotované. Já osobně mám nejradši čerstvé jahody.

Vím, že tento druh moučníku už tady je, víc druhů, ale třeba přijde vhod někomu můj piškot, který neobsahuje ani trochu tuku, je nadýchaný, rychlý a vždy se povede.

Komentáře k receptu Jahodové řezy se smetanou a želatinou

  • Olga29 Olga29

    Dnes zkusila upect a ted se chladi misto zakysky jsem dala tvaroh pridala jsem i foto ????????zitra testování jak chutna

    Odpovědět

  • Renata L Renata L

    Pekla jsem v kulaté dortové formě,jako ovoce jsem použila kompotované mandarinky a jahody.Výborné,osvěžující <3Dovolila jsem si přidat fotografii .

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    martinka: To si snad neodporujeme. ne? ;-)

    Odpovědět

  • martinka martinka(autorka receptu)

    Dajda: Kdyz děláte na velký plech tak je tak akorát nemám ráda nízký korpus

    Odpovědět

  • Kristýna Kristýna(neregistrovaná)

    Skvely.!! Delam jiz po nekolikate:-) :yes:ť

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Tereza: Nejsem autor receptu, ale z uvedeného množství surovin uděláte dost vysoký dortový korpus, takže bych dělala jenom z poloviny. ;-)

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Dobry den chci se zeptat jak to chci udelat do dortove formy tak jen z 1/2 davky nebo cele dekuji budu delat poprve

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Krém mi vůbec nechtěl ztuhnout, co jsem udělala špatně? :(

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Martinka: asi ti vypadla 0:-D - bude to 180, ne?

    Odpovědět

  • Martinka Martinka(neregistrovaná)

    luc: peču na 18 C

    Odpovědět

  • Zdenka Zdenka(neregistrovaná)

    vyzkouseno doporucuji myslim ze plech bude malo ,vynikajici :yes: dekuji za skvely receptik

    Odpovědět

  • Michaelle Michaelle(neregistrovaný)

    Vyborný řez a želatinu jsem udělala s jahodové šťávy a mooc dobrý . :yes::yes:

    Odpovědět

  • BlankaZ BlankaZ

    Těsto dělám stejné,chutná všem a je lehké.Je to ale ""prostě piškot"":-)
    luc > peču na cca 180°C

    Odpovědět

  • Táňa  V. Táňa V.(neregistrovaný)

    výborný a osvěžující, dělala jsem a moooooc chutnal,dnes zkouším s mandarinkami - mňam

    Odpovědět

  • Jája Jája(neregistrovaná)

    Luxusní zákusek :-) Díky za recept! :-) :yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: jahodové řezy se zakysanou smetanou jahodový řez piškot s jahodami a želatinou buchta s jahodami a zakysanou smetanou buchta s jahodami a zelatinou jahodové řezy s želatinou jahodové řezy se želatinou piškotové moučníky s jahodami jahodová buchta se želatinou jahodové řezy jahodový moučník se zakysanou smetanou ovocné řezy se želatinou a zakysanou smetanou jahodova buchta s zelatinou jahodový řez se zakysanou smetanou želatinový rez řezy se zakysanou smetanou s ovocem a želatinou řezy s jahodami a zakysanou smetanou jahodovy rez se zelatinou jahodovy řez s želatinou řezy se želatinou