Jahodové řezy se smetanou a želatinou

martinka Kuchařka: martinka

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 29 názorů

Suroviny

Piškot na velký plech:
25 dkg cukru krystal
15 dkg hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
5 žloutků a bílky na sníh
5 polévkových lžic horké vody
Krém:
2 zakysané smetany
1 smetana ke šlehání
moučkový cukr dle chuti
Na ozdobení:
jahody
2 sáčky želatiny Dr.Oetker
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, žloutky, horká voda se ušlehá do pěny, opatrně po troškách přisypáváme hladkou mouku, smíchanou s práškem do pečiva, nakonec pomalu vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu s vyšším okrajem. Pečeme do zrůžovění, cca 10 min., dle typu trouby.

  2. Po upečení necháme piškot vychladnout. Mezitím připravíme krém. Smetanu ušleháme do tuha, pomalu do ní vmícháme kysané smetany a osladíme moučkovým cukrem dle chuti. Krém natřeme na vychladlý piškot a ozdobíme jahodami.

  3. Nakonec přelijeme želatinou, kterou jsme připravili dle návodu. Necháme ztuhnout. nejlépe do druhého dne.

Poznámka

Ovoce můžete dát, jaké kdo má rád, může být i mražené či kompotované. Já osobně mám nejradši čerstvé jahody.

Vím, že tento druh moučníku už tady je, víc druhů, ale třeba přijde vhod někomu můj piškot, který neobsahuje ani trochu tuku, je nadýchaný, rychlý a vždy se povede.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 915 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodové řezy se smetanou a želatinou

  • Dajda Dajda

    martinka: To si snad neodporujeme. ne? ;-)

    Odpovědět

  • martinka martinka(autorka receptu)

    Dajda: Kdyz děláte na velký plech tak je tak akorát nemám ráda nízký korpus

    Odpovědět

  • Kristýna Kristýna(neregistrovaná)

    Skvely.!! Delam jiz po nekolikate:-) :yes:ť

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Tereza: Nejsem autor receptu, ale z uvedeného množství surovin uděláte dost vysoký dortový korpus, takže bych dělala jenom z poloviny. ;-)

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Dobry den chci se zeptat jak to chci udelat do dortove formy tak jen z 1/2 davky nebo cele dekuji budu delat poprve

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Krém mi vůbec nechtěl ztuhnout, co jsem udělala špatně? :(

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Martinka: asi ti vypadla 0:-D - bude to 180, ne?

    Odpovědět

  • Martinka Martinka(neregistrovaná)

    luc: peču na 18 C

    Odpovědět

  • Zdenka Zdenka(neregistrovaná)

    vyzkouseno doporucuji myslim ze plech bude malo ,vynikajici :yes: dekuji za skvely receptik

    Odpovědět

  • Michaelle Michaelle(neregistrovaný)

    Vyborný řez a želatinu jsem udělala s jahodové šťávy a mooc dobrý . :yes::yes:

    Odpovědět

  • BlankaZ BlankaZ

    Těsto dělám stejné,chutná všem a je lehké.Je to ale ""prostě piškot"":-)
    luc > peču na cca 180°C

    Odpovědět

  • Táňa  V. Táňa V.(neregistrovaný)

    výborný a osvěžující, dělala jsem a moooooc chutnal,dnes zkouším s mandarinkami - mňam

    Odpovědět

  • Jája Jája(neregistrovaná)

    Luxusní zákusek :-) Díky za recept! :-) :yes:

    Odpovědět

  • luc luc(neregistrovaný)

    prosím, na kolik stupňů péct?

    Odpovědět

  • LuciG LuciG(neregistrovaný)

    Naprosto dokonalé řezy:))), které nemají šanci do druhého dne ztuhnout. I když si dělám dochucení dle sebe a dávám více jahod, tak takový piškot jsem dlouho hledala. Mňam :-))

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jahodové řezy se zakysanou smetanou jahodový řez buchta s jahodami a zakysanou smetanou buchta s jahodami a zelatinou piškot s jahodami a želatinou jahodové řezy s želatinou jahodové řezy se želatinou piškotové moučníky s jahodami jahodová buchta se želatinou jahodový moučník se zakysanou smetanou ovocné řezy se želatinou a zakysanou smetanou jahodové řezy jahodova buchta s zelatinou želatinový rez jahodový řez se zakysanou smetanou řezy se zakysanou smetanou s ovocem a želatinou řezy s jahodami a zakysanou smetanou jahodovy rez se zelatinou buchta s jahodama a želatinou řezy se želatinou

Zapomněl/a jsem heslo