Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Toužíte po dokonale uvařených těstovinách na skus? Pak byste je měli ihned po uvaření scedit, aby nebyly rozvařené. Pokud se však nechcete trápit s pokličkou, vyzkoušejte místo ní sítko a uvidíte, jak je slévání těstovin najednou jednoduché a bezstarostné.

Scezení těstovin sice není žádná věda, ale často nás může pěkně potrápit. Poklička je horká, uvařené těstoviny snadno proklouznou, navíc vodu nemusíme vylít úplně. Tak proč si to nezjednodušit? S naší praktickou vychytávkou budete mít těstoviny zbavené vody raz dva. Jak na to? 

Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky

Jak scedit těstoviny 

Máme pro vás jednoduchý postup:

  • Uvařte těstoviny klasicky podle návodu na obalu. 
  • Připravte si sítko, umístěte jej na hrnec a vodu slijte. 
  • A voilà, hotové těstoviny zůstanou v hrnci, a to bez přebytečné vody. 
Vodu z uvařených těstovin ale jen tak nevylévejte. Skvěle totiž zahustí polévky i omáčky, vylepší slaná těsta, a navíc také rozpouští nečistoty ze špinavého nádobí. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky