Jak scedit těstoviny jednodušším způsobem? Podívejte se na názorné video
Toužíte po dokonale uvařených těstovinách na skus? Pak byste je měli ihned po uvaření scedit, aby nebyly rozvařené. Pokud se však nechcete trápit s pokličkou, vyzkoušejte místo ní sítko a uvidíte, jak je slévání těstovin najednou jednoduché a bezstarostné.
Scezení těstovin sice není žádná věda, ale často nás může pěkně potrápit. Poklička je horká, uvařené těstoviny snadno proklouznou, navíc vodu nemusíme vylít úplně. Tak proč si to nezjednodušit? S naší praktickou vychytávkou budete mít těstoviny zbavené vody raz dva. Jak na to?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak scedit těstoviny
Máme pro vás jednoduchý postup:
- Uvařte těstoviny klasicky podle návodu na obalu.
- Připravte si sítko, umístěte jej na hrnec a vodu slijte.
- A voilà, hotové těstoviny zůstanou v hrnci, a to bez přebytečné vody.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
5 výborných jídel z těstovin, která nezruinují vaši peněženku: Fleky se zelím, kolínka s játry nebo špagety s chilli chutnají skvěle
Vodu zbylou po vaření těstovin, brambor a rýže nevylévejte! Skvěle zahustí polévky i omáčky, vylepší slaná těsta a prospěje zažívání
Komentáře