Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky patří mezi nejoblíbenější tradiční přílohy a podávají se především ke klasickým omáčkám. V páře můžete vařit nejrůznější typy knedlíků, kynuté, houskové, ale také plněné ovocné či bramborové.

Dokonale nadýchané a chutné knedlíky jsou chloubou každé šikovné hospodyně. Přestože kynuté knedlíky vyžadují delší čas na přípravu, odměnou jsou spokojené úsměvy všech strávníků. Poradíme, jak knedlíky v páře připravovat.

Jak uvařit knedlíky v páře

K vaření knedlíků na páře budete potřebovat širší hrnec, aby se na pařák vlezlo co nejvíce knedlíků.

  1. Nejprve vložte do kastrolu pařák, který potřete olejem, případně vyložte pečicím papírem, aby se knedlíky nepřilepily. Zároveň nebudete mít starosti se zdlouhavým čistěním pařáku.
  2. Do hrnce nalijte tolik vody, aby dosahovala těsně k pařáku.
  3. Jakmile budete mít knedlíky připravené, přiveďte vodu k varu. Poté plamen ztlumte, aby byl var pouze mírný, díky tomu začne vznikat dostatečné množství páry.
  4. Knedlíky vložte na pařák s menším odstupem, aby se neslepily. Je třeba počítat s tím, že kynuté knedlíky nabydou na rozměrech.
  5. Kastrol zakryjte poklicí a vařte přiměřeně dlouho podle druhu i velikosti knedlíků.
  6. Po vytažení knedlíky propíchejtepára tak bude unikat a nesrazí se.
  7. Při vaření většího množství knedlíků hlídejte hladinu vody a případně dolévejte vroucí vodu z konvice.

Pojďte si vyzkoušet vláčné kynuté knedlíky k tradiční omáčce podle snadného videonávodu. Uvařené knedlíky můžete pomocí páry také znovu ohřívat, díky tomu budou pokaždé nadýchané a měkké. Napište nám do komentáře, jak se vám povedly.

Přejeme dobrou chuť. 

 

Komentáře

Další tipy a triky