Jak uvařit knedlíky v páře? Poradíme vám jednoduchý postup, který zvládne každý
Knedlíky patří mezi nejoblíbenější tradiční přílohy a podávají se především ke klasickým omáčkám. V páře můžete vařit nejrůznější typy knedlíků, kynuté, houskové, ale také plněné ovocné či bramborové.
Dokonale nadýchané a chutné knedlíky jsou chloubou každé šikovné hospodyně. Přestože kynuté knedlíky vyžadují delší čas na přípravu, odměnou jsou spokojené úsměvy všech strávníků. Poradíme, jak knedlíky v páře připravovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit knedlíky v páře
K vaření knedlíků na páře budete potřebovat širší hrnec, aby se na pařák vlezlo co nejvíce knedlíků.
- Nejprve vložte do kastrolu pařák, který potřete olejem, případně vyložte pečicím papírem, aby se knedlíky nepřilepily. Zároveň nebudete mít starosti se zdlouhavým čistěním pařáku.
- Do hrnce nalijte tolik vody, aby dosahovala těsně k pařáku.
- Jakmile budete mít knedlíky připravené, přiveďte vodu k varu. Poté plamen ztlumte, aby byl var pouze mírný, díky tomu začne vznikat dostatečné množství páry.
- Knedlíky vložte na pařák s menším odstupem, aby se neslepily. Je třeba počítat s tím, že kynuté knedlíky nabydou na rozměrech.
- Kastrol zakryjte poklicí a vařte přiměřeně dlouho podle druhu i velikosti knedlíků.
- Po vytažení knedlíky propíchejte, pára tak bude unikat a nesrazí se.
- Při vaření většího množství knedlíků hlídejte hladinu vody a případně dolévejte vroucí vodu z konvice.
Pojďte si vyzkoušet vláčné kynuté knedlíky k tradiční omáčce podle snadného videonávodu. Uvařené knedlíky můžete pomocí páry také znovu ohřívat, díky tomu budou pokaždé nadýchané a měkké. Napište nám do komentáře, jak se vám povedly.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře