Nadýchaný krém bez hrudek? Ale ovšem, stačí se držet několika důležitých zásad
Začátečníci by asi někdy uvítali vlastnictví kouzelného sluchátka, které by jejich lapsusy v kuchyni mžikem napravilo. Nežijeme v pohádce, takže své karamboly musíme napravovat sami. Tím se ale učíme, což je důležitý proces.
Vyšlehat hladký a nadýchaný krém bez hrudek není vůbec složité, jen je nutné dodržet několik důležitých pravidel. Bez nich se dílo nepodaří nebo jen náhodou. My se ale snažíme nehodám i nepředvídaným náhodám předcházet. Třeba nastudováním trochy teorie před realizací obtížného úkolu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak mít krém bez hrudek
Těch zásad je několik, ale jsou důležité. Proto jim věnujte zvýšenou pozornost.
- Máslo i ostatní suroviny musí mít pokojovou teplotu. Při rozdílné teplotě se máslo srazí. Připravte si suroviny včas, aby se stačily ohřát.
- Pokud máslo nastavujete kaší z pudinku nebo mouky, i ty musí být uvařené bez hrudek. V opačném případě kaši raději propasírujte.
- Šlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem do pěny a po částech do něj teprve zašlehávejte kaši i další suroviny. Tekutiny přidávejte po lžičkách.
- Na závěr vše rychle prošlehejte do nadýchaného krému. Pokud se přesto stane, že se utvoří hrudky, můžete zkusit krém napravit.
- Tip: Místo másla použijte sýr Mascarpone, který se snadněji vyšlehá. Některé krémy jsou dokonce lepší s ním.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře