Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Začátečníci by asi někdy uvítali vlastnictví kouzelného sluchátka, které by jejich lapsusy v kuchyni mžikem napravilo. Nežijeme v pohádce, takže své karamboly musíme napravovat sami. Tím se ale učíme, což je důležitý proces.

Vyšlehat hladký a nadýchaný krém bez hrudek není vůbec složité, jen je nutné dodržet několik důležitých pravidel. Bez nich se dílo nepodaří nebo jen náhodou. My se ale snažíme nehodám i nepředvídaným náhodám předcházet. Třeba nastudováním trochy teorie před realizací obtížného úkolu.

Jak mít krém bez hrudek

Těch zásad je několik, ale jsou důležité. Proto jim věnujte zvýšenou pozornost.

  • Máslo i ostatní suroviny musí mít pokojovou teplotu. Při rozdílné teplotě se máslo srazí. Připravte si suroviny včas, aby se stačily ohřát.
  • Pokud máslo nastavujete kaší z pudinku nebo mouky, i ty musí být uvařené bez hrudek. V opačném případě kaši raději propasírujte.
  • Šlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem do pěny a po částech do něj teprve zašlehávejte kaši i další suroviny. Tekutiny přidávejte po lžičkách. 
  • Na závěr vše rychle prošlehejte do nadýchaného krému. Pokud se přesto stane, že se utvoří hrudky, můžete zkusit krém napravit.
  • Tip: Místo másla použijte sýr Mascarpone, který se snadněji vyšlehá. Některé krémy jsou dokonce lepší s ním.
Máslový krém na vánoční cukroví se mohou začátečníci naučit i podle našeho názorného videoreceptu. Tak ať se podaří!

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli